Novogoriški prvoligaš bo s pripravami na novo sezono pričel v sredo dopoldne. Kot so v klubu potrdili danes, bo člansko moštvo tudi v prihodnje vodila trojka, ki je Gorico obdržala v prvoligaški konkurenci. Miranu Srebrniču bosta pri delu pomagala pomočnik Andrej Komac in trener vratarjev Borut Mavrič.


Še vedno pa je nejasna kadrovska sestava ekipe. Veljavno pogodbo za prihodnjo sezono imajo Amel Džuzdanović, Blessing Eleke, Tine Kavčič, Luka Majcen, Tilen Nagode, Bede Osuji, Grega Sorčan, Matija Širok in Dejan Žigon, slednja naj bi se, podobno kot Amedej Vetrih, po pisanju Primorskih novic spogledovala tudi s tujino, medtem ko naj bi se za Elekeja po naših informacijah zagreli tudi pri Mariboru. Primorske novice sicer še poročajo, da je novo vodstvo kluba navezalo tudi stike z nekdanjimi člani klubi, saj imajo Miran Burgić, Matija Škarabot ter Miha in Nejc Mevlja status prostih nogometašev.

Goričani so za zdaj potrdili tri pripravljalna srečanja. Prva tekma bo v soboto, 27. junija, odigrana v Kranju, kjer se bo Gorica pomerila z domačim drugoligašem Triglavom. V sredo, 1. julija, bodo Primorci gostovali na avstrijskem Koroškem, v Bilčovsu, pri novopečenem drugoligašu, celovški Austrii, tri dni zatem pa še v Umagu, kjer se bo četa trenerja Srebrniča udarila s puljsko Istro.

Seznam pripravljalnih tekem:
TRIGLAV KRANJ – GORICA (Kranj, 27. junij)
AUSTRIA CELOVEC – GORICA (Bilčovs, 1. julij)
ISTRA 1961 – GORICA (Umag, 4. julij)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dolgoletni član Maribora blizu odhoda na Balkan

Po šestih letih domovanja v štajerski prestolnici bo Maribor to poletje zapustil Gregor Ba…