Nogometaši Gorice so po dobrih treh tednih zaključili z vadbo na italijanskih tleh. Moštvo trenerja Luigija Apollonija se je na poti domov ustavilo še v vadbenem središču Veronello, v bližini Gardskega jezera.


Tam so se ‘plavi’ pomerili z ekipo Astre Giurgiu, ki je v minuli sezoni romunskega prvenstva končalo na drugem mestu, lansko poletje pa je bila Astra v kvalifikacijah Evropske lige nasprotnica Domžal. Goričani so dobro odprli obračun, z zadetkom povratnika Sandija Arčona, ki je v minuli sezoni igral za Koper, pa so mrežo Astre zatresli v 20. minuti. Romuni so v nadaljevanju srečanja v 32. minuti izid uspeli poravnati preko De Amorina, a je tri minute zatem za novo vodstvo Gorice zadel Marshall Mfon Johnson, končni izid je v 56. minuti postavil Iraneuton. Gorica bo zadnji del priprav na kvalifikacijski obračun z norveškim Moldejem, prva tekma bo na sporedu 17. julija, pripravljala v domačem okolju, že v torek pa se bodo na Ptuju pomerili z beograjskim Partizanom, ki se na sezono pripravlja pod mariborskim Pohorjem.

V taboru Gorice so danes tudi uradno potrdili vrnitev Dejana Žigona in že omenjenega Sandija Arčona, o čem smo sicer že pisali. Dres Gorice bosta tudi v prihodnji sezoni nosila branilca Marco Modolo in Ronaldo Vanin, ki sta v Gorico posojena s strani Parme.

GORICA 2:2 ASTRA GIURGIU
Arčon (20′), Johnson (32′); De Amorin (29′), Iraneuton (56′)
Gorica: Simčič, Vanin, Jogan, Modolo, Širok, Vetrih, Marshall, Kolenc, Arčon, Majcen, Žigon. Igrali so še: Štrukelj, Codromaz, Džuzdanović, Amarachi, Nagode, Kavčič, Bezzchieri, Fussaroli. Trener: Luigi Apolloni.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pred vrati ljubljanske Olimpije dve novi okrepitvi?

Olimpija že uspešno trenira pod vodstvom novega trenerja Sava Miloševića, za katerim je tu…