Prah po tekmah tretjega kroga državnega prvenstva se je počasi že polegel. Moštva so se že osredotočila na naslednje obveznosti, saj bodo tri tekme zaradi natrpanega urnika v prihodnjem tednu na sporedu že v petek. Še pred tem pa smo vam dolžni še izjave iz Novega mesta, kjer sta se na Portovalu pomerila Krka in Gorica, ki je dolenjsko prestolnico po preobratu in zmagi z 1:2 zapustila s polnim izkupičkom.


“Priprave na tekmo z Novogoričani so potekale podobno kot za vse ostale doslej. Vedeli smo, kje so njihovi minusi in plusi, kar smo želeli tudi izkoristiti. Tekmo smo imeli dejansko že v naših nogah, ko bi morali voditi 2:0, a kot je znano v nogometu, če ne izkoristiš, dobiš in tekmo smo izgubili z 2:1,” je po nedeljskem obračunu priznal novomeški strateg Andrej Kastrevec, ki je s svojim moštvom po zmagi in remiju prvič v sezoni okusil še grenkobo poraza. Vse bolje pa gre Goričanom, ki so se po uvodnem porazu z Olimpijo hitro pobrali in po Rudarju ugnali še Krko. Primorci se kljub zahtevnemu položaju po treh krogih s šestimi točkami nahajajo na tretjem mestu ligaške razpredelnice. “Krka je bolje krenila v tekmo, mi pa nismo bili dovolj agresivni in stali dovolj blizu nasprotnim igralcem. Gol, ki smo ga dobili, nas je predramil in mislim, da smo dobro reagirali in izenačili, nakar smo delovali bolje in si ustvarjali priložnosti. V drugem polčasu smo imeli šest lepih priložnosti, s katerimi bi lahko vodstvo tudi povišali, pred tem pa moramo vedeti, da je imela nekaj priložnosti tudi Krka. Če bi jo pri vodstvu z 1:0 izkoristili, bi šla tekma morda v drugo smer, a moram pohvaliti svoje fante za borbenost in zbranost. Zelo sem vesel, da smo zmagali na vročem terenu proti zelo izkušeni in organizirani ekipi,” je po drugi zaporedni zmagi dejal Miran Srebrnič.

“Upam, da bomo do konca prestopnega roka našli še kakšnega igralca. Še posebej v zvezni vrsti bi potrebovali nekoga izkušenejšega, tudi zaradi rotacije in dolge sezone. Vse, ki so igrali te uvodne tri tekme, pa vse rezerviste, ki še niso igrali, bi pohvalil za angažiranost na treningih in vsi imajo nek potencial, mi pa gremo naprej s pozitivno miselnostjo,” se je kadrovske stiske dotaknil goriški strateg, ki pa bi lahko že danes tudi uradno pozdravil dva nova obraza v svoji zasedbi. Kot smo že poročali, da blizu selitve v Novo Gorico branilec Matija Boben in napadalec Marko Nunić. Oba sta trenutno brez kluba, zadnji se je pred dnevi po vsega nekaj tednih razšel z Zavrčem, njun prihod pa je po zmagi na Portovalu za Primorske novice praktično že napovedal tudi predsednik Hari Arčon.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani se še naprej krepijo

Iz knežjega mesta so včeraj sporočili, da se je na stadion Z’dežele preselil še en o…