Tudi pri Aluminiju, ob Radomljah še drugega povratnika v prvoligaško druščino, z nestrpnostjo odštevajo ure do pričetka novega državnega prvenstva. Kidričani se med prvoligaše vračajo po treh letih igranja drugoligaških tekem, v kateri so najprej osvojili tretje mesto, po zadnjih dveh sezonah pa so se z drugim mestom prebili do dodatnih kvalifikacij za popolnitev 1. SNL.

Tako kot lani, so morali Kidričani tudi letos priznati poraz v boju za prvoligaško vstopnico, a je sledil preobrat, saj Zavrč ni dobil prvoligaške licence, NZS pa je med prvoligaše povabila prav Aluminij. Rdeče-beli bodo uvodoma gostovali pri Gorici, ki je prvoligaške upe prekinila v lanskem poletju. Kidričanom motiva ne manjka, kljub dokaj neizkušeni zasedbi, ki z igranjem prvoligaških dvobojev nima veliko prakse, pa so v taboru Aluminija prepričani, da se lahko dostojno kosajo s prvoligaškimi nasprotniki. Kot smo že poročali, so Kidričani med premorom ostali brez izkušenih Sandija Čeha in Denisa Topolovca, nekaj prvoligaških izkušenj pa je vodstvo Aluminija dodalo s prihodom Marka Roškarja. Trener Bojan Špehonja bo sicer lahko računal še na branilce Josipa Zebo, Nemanjo Jakšića in Žana Florjanca, medtem ko bosta za mesto v konici napada borila tudi prišleka Blaž Kramer in Toni Petrović.

“Priprave potekajo normalno. Dobro je, da smo zadržali okostje lanske ekipe, ki je uspešno nastopala v pomladanskem delu druge slovenske nogometne lige. Po sklepu, da smo se uvrstili v prvo slovensko nogometno ligo, smo imeli malo časa za načrtovanje in izvedbo priprav. Mislim, da nam je kljub vsemu to dobro uspelo. Ekipo smo okrepili po naših zmožnostih. Prve tekme bodo pravi pokazatelj, kaj zmore naša mlada ekipa in po potrebi bomo še poiskali igralce na igralnih položajih, kjer se bo pokazala potreba. Sam sem optimist in verjamem v kvaliteto in motivacijo naših fantov. Vzdušje v slačilnici je enkratno in prepričan sem, da se bo to odrazilo na rezultatih,” je pred ponovnim prvoligaškim krstom za klubsko spletno stran dejal športni direktor Mladen Dabanović.

Lani so v uvodu sezone močno presenetili Krčani, ki so nekaj časa zasegali tudi vrh ligaške razpredelnice, nekdanji reprezentančni vratar pa umirja pričakovanja in poudarja, da cilj ostaja boj za obstanek: “Vsi v klubu smo zadovoljni, da smo se uvrstili v prvo ligo. Vsak trenutek poskušamo delati po svojih najboljših močeh, da izkoristimo ponujeno priložnost. Motivacija igralcev je zelo visoka in vsi nestrpno pričakujemo prvo prvenstveno tekmo. Zavedamo se, da je razlika v kvaliteti med prvo in drugo nogometno ligo, vendar v tem vidimo možnost napredka vseh igralcev in strokovnega vodstva. Verjamem, da smo sposobni biti presenečenje in upravičiti zaupanje upravnega odbora kluba in naših privržencev. Kljub vsemu pa smo dovolj realni, da glavni cilj ostaja boj za obstanek.”

Kidričani bodo sicer prvo domačo preizkušnjo odigrali v tretjem krogu, ko bo na Štajerskem gostovalo Celje, še pred tem pa rdeče-beli odhajajo v Koper.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Marijan Pušnik ni več trener kanpov

Kot so danes sporočili iz velenjskega Rudarja so se danes razšli z prvim možem knapov Mari…