Goričani so se po koncu jesenskega dela letošnje sezone odpovedali uslugam Vasje Simčiča, dolgoletnega vratarja prvoligaša s severa Primorske, ki se je konec minulega leta za sodelovanje dogovoril s Koprčani, pri katerih je že igral v spomladanskem delu minule sezone.


Plavi so tako zgolj z enim vratarjem Janušem Štrukljem, ki pa je v prvoligaški konkurenci doslej odigral zgolj eno tekmo. Gorici se je sicer že v jesenskem delu sezone pridružil Alberto Gallinetta, a ga vodstvo goriškega prvoligaša zaradi administrativnih težav ni uspelo registrirati vse do danes, ko je otrok milanskega Interja tudi uradno član Gorice. 22-letni čuvaj mreže, v preteklosti tudi kadetski reprezentant Italije, bo spomladi mrežo Gorice branil kot posojeni nogometaš Juventusa. Gallinetta se s tujino srečal prvič, doslej je izkušnje nabiral predvsem v tretjem razredu italijanskega nogometa in v dresu FeralpiSala odigral 16 tekem.

Po pričakovanjih se od novogoriškega Športnega parka poslavlja Miha Kokol, katerega odhod so v klubu napovedali že pred časom. Nekdanji up Maribora, ki je pred tem nazadnje igral za Zavrč, je jeseni v dresu Gorice odigral vsega dve ligaški tekmi in zbral 68 minut.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Koper s polnim izkupičkom iz Celja

V Celju je potekala tekma med Celjani in Koprčani, ki so jo dobili slednji in tako kronali…