Grofje so se minuli teden še drugič v letošnjih pripravah na nadaljevanje sezone preseli v Umag, kjer bodo tokrat ostali kar dva tedna. Po dveh preizkušnjah med vikendom (Celjani so po preobratu izgubili tako z Gorico kot Mladostjo) je imela večina varovancev trenerja Igorja Jovićevića prost dan.

Vodstvo kluba je čas izkoristilo za dve kadrovski novici. O sklenitvi sodelovanja z Luko Belićem smo že poročali, v popoldanskih urah pa so s celjskega tabora še sporočili, da so novo pogodbo podpisali tudi z 20-letnim Tilnom Pečnikom. Krilni napadalec, ki je pred časom okreval po poškodbi kolena, se je dogovoril za triletni dogovor.

“Ko so mi ponudili priložnost za podaljšanje, nisem veliko razmišljal. Vesel sem, da mi ljudje v klubu zaupajo, nova pogodba pa je zame nagrada za trdo delo. Po poškodbi se ni bilo lahko vrniti, rehabilitacija je bila zelo dolga. Sedaj se bom trudil še naprej in upam, da bom dobil čim več priložnosti. Moj cilj je čim bolj napredovati, kar je tudi cilj celotnega moštva in z garanjem biti na koncu prvenstva na četrtem mestu. Ob takšnih soigralcih in takšnem prijateljskem vzdušju, ki ga imamo v ekipi, verjamem, da nam bo uspelo,” je dejal Mislinjčan, ki je v članskem pogonu zasedbe s knežjega mesta debitiral jeseni, ob zmagi nad Radomljami.

Že nekaj časa pa je bilo jasno, da vsaj spomladi priložnosti v članskem dresu Celja ne bodo dočakali Matic Marcius, Adnan Bašić, Tim Obrez in Matic Mlakar. Slednji ni več grof, saj se je po sporazumni prekinitvi pogodbe razšel s klubom, prvi trije pa bodo minutažo nabirali na posojah. Tima Obreza, sicer sina komentatorja Gorana Obreza, so Celjani posodili Ivančni Gorici, v dresu katere je 19-letnik že igral. Tako kot jeseni, pa bo Adnan Bašić tudi v nadaljevanju sezone nosil dres ptujske Drave, za katero je v 2. SNL dosegel devet zadetkov. Mostarčanu se bo v najstarejšem slovenskem mestu pridružil tudi Matic Marcius, nekdanji mladinski reprezentant je jeseni zaigral na šestih prvoligaških tekmah. Ob tem dodajmo, da v Umagu ni niti mladega Mitje Križana in tudi Irfana Hadžića.

Celjski nogometaši v svoji družbi še naprej pogrešajo Tilna Klemenčiča, se je pa pripravam v Umagu pridružil Tadej Vidmajer. Bočni branilec je okreval po poškodbi gležnja, a se je ob njegovi selitvi v hrvaško Istro dogodil odhod. Celjsko bazo je bil prisiljen zapustiti Goran Galešić, ki je pri 27 letih staknil vodene koze – pozdravil jih bo v domačem okolju.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Obradović podaljšal sodelovanje z Muro

Matko Obradović je za tri sezone podaljšal pogodbo z Muro. Sedemindvajsetletni čuvaj mreže…