Napovedi so se uresničile, Goran Galešić bo po lanskem oktobru, ko je odigral zadnjo tekmo v koprskem dresu, znova zaigral na slovenskih zelenicah. Po Gorici in Kopru si bo bosanski Srb nadel še dres Celja, s katerim je danes sklenil dveletno pogodbo.

“Vesel sem, da sem postal član enega izmed boljših klubov v Sloveniji. Dal bom vse od sebe, da bi skupaj s soigralci dosegli zastavljene cilje. V Sloveniji sem že igral, a verjamem, da bom pokazal še boljše predstave, kot jih navijači pričakujejo od mene,” je poudaril Galešić, ki je v prvoligaški konkurenci odigral že 160 tekem, na hrbtu pa nosil številko sedem. 27-letni Galešić je bil po slovesu od Kopra član Šerifa iz moldavskega Tiraspola in Himkija, kjer je bil soigralec Ivice Guberca.

Galešić pa ni edini novinec v celjski zasedbi, saj se je v knežje mesto preselil tudi ukrajinski nogometaš Igor Košman. Gre za krilnega nogometaša, ki je s Celjani sklenil enoletno pogodbo. Nizkorasli nogometaš, ki v višino meri vsega 168 centimetrov, je bil do minulega poletja član Metalista Kharkiva, v članski karieri pa je igral še za Metalurg Doneck in Tavriyjo.

“Celje je moj prvi klub v tujini. Zato sem še toliko bolj vesel, da so me igralci dobro sprejeli, vzdušje v ekipi pa je zares super. Sedaj je na meni, da s trdim delom dokažem, da sem si zaslužil to priložnost. Po svojih najboljših močeh bom pomagal Celju do želenih rezultatov,” je dejal 21-letnik, ki ima tudi devet nastopov v ukrajinskem prvenstvu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rogina iz Aluminija k sosednji Dravi

Vrste Aluminija je danes zapustil še en igralec, na sosednji Ptuj se seli Anton Rogina. 22…