Napovedi so se uresničile, Goran Galešić bo po lanskem oktobru, ko je odigral zadnjo tekmo v koprskem dresu, znova zaigral na slovenskih zelenicah. Po Gorici in Kopru si bo bosanski Srb nadel še dres Celja, s katerim je danes sklenil dveletno pogodbo.

“Vesel sem, da sem postal član enega izmed boljših klubov v Sloveniji. Dal bom vse od sebe, da bi skupaj s soigralci dosegli zastavljene cilje. V Sloveniji sem že igral, a verjamem, da bom pokazal še boljše predstave, kot jih navijači pričakujejo od mene,” je poudaril Galešić, ki je v prvoligaški konkurenci odigral že 160 tekem, na hrbtu pa nosil številko sedem. 27-letni Galešić je bil po slovesu od Kopra član Šerifa iz moldavskega Tiraspola in Himkija, kjer je bil soigralec Ivice Guberca.

Galešić pa ni edini novinec v celjski zasedbi, saj se je v knežje mesto preselil tudi ukrajinski nogometaš Igor Košman. Gre za krilnega nogometaša, ki je s Celjani sklenil enoletno pogodbo. Nizkorasli nogometaš, ki v višino meri vsega 168 centimetrov, je bil do minulega poletja član Metalista Kharkiva, v članski karieri pa je igral še za Metalurg Doneck in Tavriyjo.

“Celje je moj prvi klub v tujini. Zato sem še toliko bolj vesel, da so me igralci dobro sprejeli, vzdušje v ekipi pa je zares super. Sedaj je na meni, da s trdim delom dokažem, da sem si zaslužil to priložnost. Po svojih najboljših močeh bom pomagal Celju do želenih rezultatov,” je dejal 21-letnik, ki ima tudi devet nastopov v ukrajinskem prvenstvu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Marijan Pušnik ni več trener kanpov

Kot so danes sporočili iz velenjskega Rudarja so se danes razšli z prvim možem knapov Mari…