Nusmir Fajić ob koncu zimskega prestopnega roka le zapušča Ljudski vrt. Iz vrst državnih prvakov so sporočili, da bo nogometno pot nadaljeval v Belorusiji, pri Dinamu iz Minska.


Danes 28-letni napadalec se je v Maribor preselil iz murskosoboške Fazanerije, potem ko je športni direktor Zlatko Zahović za njegov prihod odštel nekaj drobiža. Vijoličasti dres si je nadel z dobrimi priporočili z igrišč, saj je v dresu Mure 05 v sezoni 2011/12 z dvajsetimi zadetki za Daretom Vršičem drugi strelec državnega prvenstva. Napadalec je v dresu Maribora skupno odigral 63 tekem in dosegel tudi 23 zadetkov, a so ga težave z disciplino, potem je že v jesenskem delu minule sezone prejel opomin s strani vodstva kluba, po začetku letošnje sezone oddaljile od prvega moštva. Treniral je z B ekipo, a zaradi starostne omejitve za slednjo ni smel igrati.

Fajića so sicer v januarskem prestopnem roku povezovali z vrnitvijo v domovino, a je bila dobra plača, v Mariboru naj bi mesečno v žep pospravil med petimi in šestimi tisočaki, prevelika ovira za selitev v Bosno in Hercegovino. SportSport.ba sicer poroča, da so bili Belorusi za nogometaša iz Bosanske Krupe pripravljeni odšteti 200 tisoč evrov. Če je podatek resničen, je Zahovič, glede na okoliščine, ki spremljajo Fajića že dlje časa, znova opravil odlično delo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ljubljančani brez izstreljenega naboja na Azorih

Slab dan slovenskih klubov v evropskih tekmovanjih je na Azorskih otokih sredi Atlantskega…