Zlatko Zahovič bo moral med zimskim premorom očitno poiskati tudi novega levega bočnega branilca. Novice o snubcih Erika Janže so se pojavile že tik pred zaključkom jesenskega dela prvenstva, zdaj pa so v Ljudskem vrtu že potrdili, da se Prekmurec seli na Češko.

Nekdanji član Mure in Domžal bo v prihodnje nosil dres Viktorie Plzen, s katero so se Mariborčani pred leti že srečali v kvalifikacijah za ligo prvakov in morali pod vodstvom tedanjega stratega Anteja Čačića priznati premoč češkemu prvaku. “Zimski prestopni rok, prva novica: Erik Janža zapušča Ljudski vrt. Dogovor med kluboma je sklenjen, kariero bo nadaljeval na Češkem. Njegova nova postaja je Viktoria Plzen. Erik, hvala za lepe vijol’čne trenutke in vso srečo v nadaljevanju kariere,” so pri Mariboru zapisali v kratkem sporočilu za javnost.

Erik Janža je bil del mariborskega moštva dve leti, v vijoličastem dresu pa se je uveljavil v letošnji sezoni. Od Mariborčanov se poslavlja s 46 tekmami v nogah, po neuradnih, a zanesljivih informacijah pa se odškodnina zanj giba v bližini 700 tisoč evrov. Janža je z vodilnim klubom češkega prvenstva sklenil štiriinpolletno pogodbo.

“Vesel, da smo se uspeli dogovoriti za prestop v Plzen. Gre za dobro poznan in velik klub, ki redno nastopa tudi v evropskih pokalih. O mestu sem slišal zgolj pozitivne besede, zato se že veselim igranja v Plznu,” je ob podpisu pogodbe poudaril Janža.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Sporno delegiranje? Derbi kroga med Olimpijo in Muro bo sodil ljubljanski sodnik

Po pravkar končanem reprezentančnem odmoru se na nogometne zelenice ponovno vračajo sloven…