Zlatko Zahovič bo moral med zimskim premorom očitno poiskati tudi novega levega bočnega branilca. Novice o snubcih Erika Janže so se pojavile že tik pred zaključkom jesenskega dela prvenstva, zdaj pa so v Ljudskem vrtu že potrdili, da se Prekmurec seli na Češko.

Nekdanji član Mure in Domžal bo v prihodnje nosil dres Viktorie Plzen, s katero so se Mariborčani pred leti že srečali v kvalifikacijah za ligo prvakov in morali pod vodstvom tedanjega stratega Anteja Čačića priznati premoč češkemu prvaku. “Zimski prestopni rok, prva novica: Erik Janža zapušča Ljudski vrt. Dogovor med kluboma je sklenjen, kariero bo nadaljeval na Češkem. Njegova nova postaja je Viktoria Plzen. Erik, hvala za lepe vijol’čne trenutke in vso srečo v nadaljevanju kariere,” so pri Mariboru zapisali v kratkem sporočilu za javnost.

Erik Janža je bil del mariborskega moštva dve leti, v vijoličastem dresu pa se je uveljavil v letošnji sezoni. Od Mariborčanov se poslavlja s 46 tekmami v nogah, po neuradnih, a zanesljivih informacijah pa se odškodnina zanj giba v bližini 700 tisoč evrov. Janža je z vodilnim klubom češkega prvenstva sklenil štiriinpolletno pogodbo.

“Vesel, da smo se uspeli dogovoriti za prestop v Plzen. Gre za dobro poznan in velik klub, ki redno nastopa tudi v evropskih pokalih. O mestu sem slišal zgolj pozitivne besede, zato se že veselim igranja v Plznu,” je ob podpisu pogodbe poudaril Janža.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mura do remija v Zagrebu, Kranjčani priznali premoč Zemunu

Tudi danes sta dva slovenska prvoligaša izkoristila reprezentančni premor, Kranjčani so go…