Sreča se je v dvanajstem krogu državnega prvenstva znova nasmehnila tudi Celjanom. Potem ko je v drugem krogu letošnje sezone Ivan Firer zadel v izdihljajih obračuna s Krko, je podobno pot včeraj ubral tudi Enis Đurković. Rezervist, ki je ob koncu prvega polčasa zamenjal Mihovila Klapana, je v zadnji sekundi tekme s Koprom prekinil skorajda 550 minut dolg strelski post Celjanov.


“Začeli smo malce slabše, prav tako smo prejeli tudi nesrečen zadetek, tako da prvi polčas nikakor ni šel po naših načrtih. Kljub temu smo si že v tem delu priigrali nekaj lepih priložnosti, ki jih žal nismo uspeli realizirati. V drugem polčasu smo odigrali nekoliko bolje, naša vztrajnost pa je bila naposled na srečo poplačana ob koncu težkega obračuna. Vesel sem tega zadetka, dobro bo vplival na samozavest celotnega moštva. Blaž me je lepo našel in mi iznajdljivo podal, sam pa sem nato žogo hitro sprejel in poizkusil s strelom, ki je na srečo nekoliko presenetil gostujočega vratarja,” je po izenačujočem zadetku za klubsko spletno stran priznal posojeni nogometaš Olimpije, ki se je tokrat veselil prvega zadetka v celjskem dresu. Kljub točki grofje ostajajo prikovani na dno lestvice, za Krškim zaostajajo dve točki, za osmouvrščenim Koprom pa pet. A tudi domači strateg Iztok Kapušin se je po tekmi strinjal, da je igra v drugem polčasu dobra popotnica za nadaljevanje sezone: “Moram priznati, da se je tudi nam končno nasmehnila sreča in smo zadeli v zadnji minuti. Vendar bi se vrnil na začetek, saj mislim, da smo v prvem polčasu igrali preveč obrambno, za kar odgovornost prevzamem tudi nase. Po prejetem zadetku smo šli v napad. Menim, da smo v drugem polčasu igrali res dobro in na koncu povsem zasluženo izenačili.”

Nekoliko slabše volje so bili po prejetem zadetku v 94. minuti v gostujočem taboru, koprski trener Nedžad Okčić se je strinjal, da njegovi varovanci niso ponovili predstav s predhodnjih treh tekem: “Strinjam se, nismo ponovili igre iz tekem v Domžalah in Zavrču ter morda še zadnje domače tekme proti Krškemu. Nismo imeli toliko svežine, smo pa imeli nekaj protinapadov in polpriložnosti, ki bi jih lahko drugače izpeljali in realizirali. Na koncu smo hoteli čuvati vodstvo z 0:1, kar nam na našo žalost ni uspelo, saj smo na koncu v 94. minuti prejeli zadetek.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pred vrati ljubljanske Olimpije dve novi okrepitvi?

Olimpija že uspešno trenira pod vodstvom novega trenerja Sava Miloševića, za katerim je tu…