Goričani so po sobotnem remiju s kranjskim Triglavom danes gostovali še na avstrijskem Koroškem. Četa trenerja Mirana Srebrniča se je v Bilčovsu pomerila z novopečenim avstrijskim prvoligašem, celovško Austrio.


Obračun je pripadel slovenskemu prvoligašu, ki si je lepo prednost priigral že v prvem polčasu. Goričani so povedli v sedmi minuti srečanja, ko je Amel Džuzdanović, tudi s pomočjo enega od domačih branilcev, načel celovško mrežo. Goriško prednost je tik pred odhodom na odmor podvojil Blessing Eleke, pred začetkom drugega polčasa pa je Miran Srebrnič v igro poslal novo enajsterico. V nadaljevanju je najlepšo prednost za Gorico zapravil mladi Tilen Nagode, po strelu katerega se je izkazal domači vratar Dmitrović, končni izid pa je v izdihljajih obračuna postavil Sandro Zakany. Oba Slovenca v vijoličastem sta odigrala po polčas, Rajko Rep je igral v prvem, Patrik Eler pa v drugem polčasu.

AUSTRIA CELOVEC 1:2 GORICA
Zakany (90′); Džuzdanović (7′), Eleke (45′)
Gorica: Štrukelj, Širok, T. Kavčič, Jogan, Celcer, Vetrih, Humar, Martinović, Džuzdanović, Eleke, Arčon. Drugi polčas: Lipičar, Hlede, Kompara, N. Mevlja, M. Kavčič, Vukelić, Kolenc, Nagode, Marinič, Majcen, Kotnik. Trener: Miran Srebrnič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Sežane okrepil prvoligaša iz Severne Makedonije

Hrvaški branilec Antonio Azinović se znova poslavlja od Tabor Sežane, saj bo svojo nogomet…