V Celju je dolgo kazalo nov,  poraz grofov. Koprčani so povedli v 34. minuti obračuna, ko je tudi z nekaj sreče oziroma nespretnosti vratarja Matica Kotnika v polno meril Leo Štulac, ki ravno danes praznuje 21. rojstni dan. Ko je že kazalo, da bodo Koprčani slavili še drugo zmago ta teden, pa je v praktično zadnji sekundi obračuna strelski post Celjanov, ki je trajal več kot 545 minut, prekinil Enis Đurković, ki je po kombinaciji Souse in Vrhovca z močnim udarcem s 14 metrov poskrbel za delitev točk.


Koprčani, ki so v primerjavi s sredino tekmo proti Krškemu močno spremenili začetno enajsterico, so zapretili v 10. minuti. Z dobrih 25 metrov je najprej sprožil Štromajer, a je strel gostujočega napadalca blokiral Soria. Žoga se je odbila do Memolle, a se je po strelu z 20 metrov z obrambo izkazal Kotnik. Korošec v celjskem vratu je tri minute zatem pravočasno zapustil vrata in bil hitrejši od Škerjanca, ki ga je z globinsko podajo v ogenj poslal Rahmanović. V uvodu 15. minuti so bili prvič nevarni tudi grofje. Po samostojnem prodoru Ahmedija, je do strela z roba kazenskega prostora prišel Miškić, vendar izsilil zgolj kot, po katerem je z glavo streljal Soria, a Simčič ni imel težav s poskusom španskega branilca. Sledile so minute, ko priložnosti ni bilo. V 27. minuti minuti Krajcer po prostem strelu Ahmedija žoge ni uspel presumeriti v okvir gola, še v lepši situaciji pa se je minuto zatem znašel Firer, ki je bil po predložku Vidmajerja hitrejši in spretnejši od Simčiča, a je z leve strani kazenskega prostora in iz težke pozicije meril mimo bližnje vratnice. Koprčani so hitro odgovorili. Kotnik po strelu Štromajerja ni imel težav, zato pa so v 34. minuti gostje povedli z zadetkom Štulca. Mladi reprezentant Slovenije je po podaji Škerjac sprožil z 19 metrov, žoga je malce spremenila smer in po nerodnem posredovanju pretentala še vratarja Kotnika. Primorci so bili nevarni tudi v 36. minuti, ko je Andrejašić s podajo na bližnjo vratnico iskal Štromajerja, pred katerim pa je žogo izbil Krajcer. Vroče je bilo znova v sodniškem dodatku. Najprej je po strelu Rahmanovića, ki je meril z leve strani kazenskega prostora, dobro posredoval Kotnik, na nasprotni strani igrišča pa je z 18 metrov sprožil Firer, vendar meril točno v naročje dobro postavljenega Simčiča.

Tudi drugi polčas so bolje odprli gostje in zapretili že v uvodni minuti nadaljevanja, ko je Kotnik izbil žogo, ta je končala pri Škerjancu, ki se je odločil za lob udarec, z gol črte pa je razčistil Krajnik. Nevaren je bil tudi strel Štulca, ki pa je v 58. minuti, po daljši akciji Kopra, zaključil v naročje vratarja Kotnika. Dobre pol ure pred koncem so se prebudili tudi Celjani, v 66. minuti je z 20 metrov sprožil rezervist Spremo, žoga je zadela enega od gostujočih branilcev in zadela zgolj zgornji del mreže. Po kotu je nevarno sprožil še Miškić, a se je z obrambo izkazal Simčič, se ob tem tudi poškodoval, koprski branilci pa so v nadaljevanju blokiral strel Đurkovića. Koprčani so odgovorili v 70. minuti, ko je aktivni Škerjanc po protinapadu zaposlil Štromajerja, ki je streljal z leve strani, a je Kotnik strel izbil v kot. Štiri minute zatem so vnovič poizkusili tudi domači. Ahmedi je poizkušal atraktivno s škarjicami, vendar meril čez gol. Namesto, da bi Celjani v zaključku obračuna krenili v napad, so imeli več od igre gostje. Tako se je v 84. minuti v lepi situaciji znašel Lotrič, ki bi lahko žogo vrnil tudi do Škerjanca, a se je Prekmurec odločil za strel, po katerem pa je bil dobro postavljen Kotnik, ki je minuto zatem zaustavil tudi strel Štromajerja. Ko se je že zdelo, da Celjani v zaključnih minutah ne bodo uspeli sestaviti nič pametnega, Simčič je v zadnji minuti rednega dela tekme ni imel težav s poizkusom Sprema, nato pa je prišla četrta minuta sodniškega dodatka in Celjani so v praktično zadnji sekundi tekme prekinili dolg strelski post. Po kombinaciji Souse in Vrhovca je kapetan na robu kazenskega prostora našel Đurkovića, ki je silovito sprožil s 14 metrov in zadel za točko Celja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pred vrati ljubljanske Olimpije dve novi okrepitvi?

Olimpija že uspešno trenira pod vodstvom novega trenerja Sava Miloševića, za katerim je tu…