Mariborčani so pred torkovim gostovanjem v Lizboni z odliko opravili z domačo obveznostjo. V Ljudskem vrtu so pred več kot štiri tisoč gledalci z odlično predstavo, v kateri ni manjkalo številnih priložnosti, povozili nemočne Koprčane, ki so večji del tekme le upali, da v mreži vratarja Ermina Hasića ne bo končala še kakšna žoga. Za češnjo na vrhu smetane je v zaključku srečanja zadel še Dudu Biton, ki se je tako razveselil prvega zadetka v vijoličastem dresu.


Izraelec, ki se je v Ljudski vrt preselil tik pred koncem poletnega prestopnega avgusta, potem ko je bil z nogo in pol že član madžarskega Ujpesta, je bil blizu krstnega zadetka v vijoličasti opravi že na obeh tekmah z novomeško Krko. Na sredini pokalni tekmi mu je veselje po ubranjeni enajstmetrovki preprečil vratar Matic Čretnik, v tekmi s Koprčani pa je žoga le končala v mreži. 26-letni napadalec v uvodnih desetih nastopih ni uspel zatresti mreži, v enajstem poizkusu, ko je za dokazovanje dobil vsega nekaj minut, pa je le šlo, po krstnem zadetku je odleglu tudi njemu: “Videli ste mojo reakcijo po golu, ki je bil veliko olajšanje. Prvi zadetek je vselej najpomembnejši in najzahtevnejši, zato sem ga res vesel. Prepričan sem, da mi bo dal veliko samozavesti za nadaljevanje sezone. Čakal sem na ta trenutek, saj sem v Maribor prišel dokaj pozno in priprav nisem opravil s klubom. Vendar se v zadnjih tekmah počutim dobro, imel sem priložnosti za zadetke in vesel sem, da sem danes uspel. Upam, da bo v bodoče le še boljše.”

Kot že zapisano, državne prvake v torek čaka gostovanje v Lizboni, v okviru petega kroga Lige prvakov bodo Štajerci gostovali pri Sportingu, ki mu na domačem Ljudskem vrtu niso dovolili do zmage, tudi tokrat imajo Mariborčani svoje namene. “Pričakujem, da bomo v Lizbono prišli z resnimi nameni, trener nas bo na nasprotnika dobro pripravil. V Lizbono odhajamo odigrati dobro tekmo in zmagati. Takšni so občutki vseh, igrali bomo svojo tekmo in upamo na dober rezultat,” je po včerajšnji tekmi dejal nogometaš, ki pri Mariboru igra kot posojen s strani belgijskega Standarda.

Z zmago sredi Lizbone bi Maribor naredil velik korak k novi prezimitvi v Evropi, tudi Biton pa se strinja, da bi bil to velik podvig za klub in državni nogomet: “Mislim, da bi to bil velik uspeh za Maribor in slovenski nogomet. Upam in verjamem, da nam kaj takega lahko uspe. To je le ena tekma, dali bomo vse od sebe in upam, da bo to dovolj.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tabor okrepitev našel v Domžalah

Tabor je svojo sedmo okrepitev našel v vezni liniji Domžal. V vrste češnjic se seli Til Ma…