Razprodaja ekipe, ki je v jesenskem delu sezone prikazala najlepši nogomet se nadaljuje. Po Marku Alvirju je novo sredino našel tudi lastnik novega rekorda po številu zadetkov v domžalskem dresu in bil skupaj s prej omenjenim Hrvatom tudi najboljši strelec ekipe.

Četa Simona Rožmana bo v drugem delu prvenstva nastopila brez Slobodana Vuka, ki bo svojo nogometno pot nadaljeval na skrajnem severu Evrope, pri norveškem Tromsoju. Za robustnega napadalca bo pri 27 letih to sploh prva avantura izven Slovenije, kjer je svojo kariero začel pri Kamniku, po vrnitvi v Domžale leta 2010 pa je na 120 prvoligaških tekmah zabil 37 zadetkov.

Novico o prestopu je domžalski klub sporočil na svoji spletni strani, ob prestopu pa je spregovoril tudi Matej Oražem: “Vsekakor se odškodnina ne more primerjati z nekaterimi drugimi prestopi, vendar gre pri Slobodanu vendarle za nekoliko starejšega igralca, ki še nima izkušenj z igranjem v tujini. Po drugi strani pa je odškodnina višja kot je bila v podobnih primerih v preteklosti in to kar za precej.”

Norveški klub sicer za slovenske ljubitelje nogometa ni neznanka. Tromso je namreč v letih 2012 in 2013 dvakrat nastopal v kvalifikacijah Evropske lige, v obeh primerih pa so si pot tja utrli z zmago nad slovenskim predstavnikom. Najprej je padla Olimpija, leto kasneje pa še Celje.  Slobodan Vuk se bo novi ekipi pridružil po reprezentančni akciji in tekmah s Savdsko Arabijo in Finsko. 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mura do remija v Zagrebu, Kranjčani priznali premoč Zemunu

Tudi danes sta dva slovenska prvoligaša izkoristila reprezentančni premor, Kranjčani so go…