Če Domžalčani minulo soboto v občinskem derbiju ne bi premagali Radomelj, bi bil zadnji krog pester tudi v ljubljanskih Stožicah. Scenarij, na katerega so upali predvsem v taboru Olimpije, se ni uresničil, Domžale so z zmago potrdile tretje mesto in Ljubljančanom pred nosom zaloputnili evropska vrata.


“Sposobni smo premagati Olimpijo, a smo ob tem odvisni od rezultata v Velenju. Želim si, da ekipa naredi vse, kar je v njeni moči in sezono konča brez grenkega priokusa. Končati tekmovalno leto z zmago je nekaj najlepšega,” pred gostovanjem v Stožicah, poudarja domžalski strateg Luka Elsner. Njegovi varovanci še upajo na drugo mesto, a morajo za kaj takega svoj del naloge opraviti tudi Velenjčani, ki se bodo doma merili s Celjem. Kljub borbi za drugo mesto, pa bo domžalska enajsterica verjetno doživela nekaj sprememb, saj bi lahko priložnost dočakali tudi nekateri mlajši nogometaši. “Pri sestavi enajsterice bomo zagotovo zrli v prihodnost. Želimo sestaviti uravnoteženo ekipo, v kateri bi najmlajši lahko delovali v okviru naših nazorov. Zagotovo ne bomo toliko pomladili ekipe, da bi izgubili koncept in značaj ekipe. Izbrana enajsterica bo kvalitetna, tekmovalna in uravnotežena,” je za klubsko spletno stran še dejal Elsner.

Za Ljubljančane pravega tekmovalnega naboja ne bo, saj so zmaji obtičali na četrtem mestu lestvice Prve lige Telekom Slovenije. Kljub temu pa v zeleno-belem taboru poudarjajo, da bodo v tekmo krenili motivirano. “Moramo biti pošteni in si priznati, da je za nami z rezultatskega vidika klavrna sezona. Vendar z druge strani moramo storiti vse, da se od naših navijačev poslovimo z zmago. To je še najmanj, kar lahko storimo po slabših rezultatih v drugem delu sezone. Ne skrivamo razočaranja in jeze, ker nam ni uspelo, a se preprosto moramo zbrati in odigrati tako, kot da gre za nekaj pomembnega,” je za klubsko spletno stran priznal Miran Burgić, eden tistih v ljubljanskem prvoligašu, ki se mu s koncem sezone izteče pogodba.

Zadnjo tekmo letošnje sezone si bodo lahko gledalci lahko ogledali brezplačno, so danes še sporočili iz ljubljanskega prvoligaša.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčane med vikendom čaka prva resnejša pripravljalna preizkušnja

Nogometaši Maribora v letošnjem poletnem pripravljalnem obdobju še ne poznajo poraza. Na p…