Konec minulega tedna smo poročali, da se je Jon Gorenc Stankovič odločil za nekoliko presenetljivo selitev v Anglijo. Obetavni branilec, ki je bil pred tedni prvič povabljen tudi v člansko izbrano vrsto, je znova združil moči s trenerjem Davidom Wagnerjem, ki je Ihančana treniral že v drugi ekipi dortmundske Borussie.

Ob prestopu v Huddersfield Town je bilo tudi s strani naših bralcev precej vprašanj o tem, če je Gorenc Stankovič na Otok prestopil kot član Domžal ali Borussie. Pred nekaj minutami so Domžalčani potrdili, da so Dortmundčani dvajsetletnika dokončno odkupili v minulem tednu, v soboto pa so ga kot svojega nogometaša še prodali v Anglijo. BBC je poročal, da je angleški drugoligaš nogometaša odkupil za odškodnino v višini 500 tisoč evrov.

“Zelo smo veseli, da se je naša odločitev izpred dveh let izkazala za pravo. Jonu smo omogočili najboljše pogoje za razvoj, kar potrjuje vpoklic v člansko reprezentanco in številne odlične tekme v mladi izbrani vrsti. Sedaj je dobil priložnost, da se preseli v klub, kjer bo lahko redno igral na najvišji ravni, na kar smo lahko vsi v Nogometnem klubu Domžale zelo ponosni,” je za klubsko spletno stran dejal domžalski športni direktor Matej Oražem.

“Zelo smo zadovoljni s prejeto odškodnino, obenem pa bomo zaradi prestopa v Anglijo deležni tudi deleža izkupička Borussie ob prestopu ter nekaj odstotkov iz naslova solidarnostnih nadomestil klubom, ki vzgajajo igralce,” je dodal Oražem. Domžalčani številk sicer niso razkrili, a se skupna vsota po naših informacijah giblje okrog 350 tisoč evrov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mura do remija v Zagrebu, Kranjčani priznali premoč Zemunu

Tudi danes sta dva slovenska prvoligaša izkoristila reprezentančni premor, Kranjčani so go…