Domžalčani so na turških tleh odigrali še tretje srečanje in znova remizirali. Po remijih s praško Slavio in Černo Morem iz bolgarske Varne so se varovanci trenerja Luke Elsnerja pomerili še z romunskim Tirgu Murešem. Obračun s četrtouvrščenim moštvom romunskega državnega prvenstva ni ponudil zadetkov.


Elsner sicer znova ni računal na vse razpoložljive moči, saj se je Dejanu Miliću, Alenu Ožboltu in Yannu Nkelu s poškodbo stegenske mišice pridružil še Dejan Trajkovski. Priložnost je dobil tudi povratnik Juninho, ki je igral zadnjih petnajst minut, zaradi poškodbe Milića pa so Domžalčani na preizkušnjo povabili vratarja Antonina Trillesa. Izkušeni Francoz je mrežo Domžal branil v drugem polčasu in se v 89. minuti izkazal tudi z obrambo enajstmetrovke. Srečanje se je pričelo z nekaj polpriložnosti na obeh straneh. Po predložku Skubica je v tretji minuti poizkušal Vuk, a ni uspel premagati vratarja Stancioiuja. Po nekaj nevarnejših predložkih Romunov, so Domžalčani zapretili v 12. minuti, a je bil Stancioiu po predložku Črnica in strelu Morela znova na pravem mestu. V nadaljevanju je za Domžale dvakrat neuspešno poizkušal še Simić, Romuni pa so pretili predvsem preko prekinitev, igrali pa tudi precej trdo, saj je moral Morel znova predčasno zaključiti tekmo. V drugem polčasu je bilo priložnosti še manj, najlepšo priložnost so si priigrali nogometaši Targu Mureša, ko se je Sepsi v 76. minuti znašel sam pred domžalskim vratarjem Trilessom, ki pa je strel odbil, a je žoga znova končala pri Sepsiju, ki je streljal na prazna vrata, a se je pravočasno vrnili Kous in okroglo usnje odbil v prečnik. Še pred tem je bil v 69. minuti zaradi drugega rumenega kartona izključen Murešan, na romunski klopi je prišlo do prerivanja, tekma je bila prekinjena za dve minuti, a so Romuni zaradi dogovora pred tekmo srečanje vseeno nadaljevali z enajstimi nogometaši. Kot že zapisano, so Romuni v zaključku prišle še do strela z bele točke, ko je Axente pobegnil domžalskim branilcem, vratarju Trillesu ni preostalu drugega, kot da nasprotnika podre. Žogo si je namestili prav Axente, a je dvoboj dobil Trilles, Axente pa je odbito žogo iz neposredne bližine udaril čez gol.

DOMŽALE 0:0 TIRGU MUREŠ
Domžale: Vidmar, Skubic, Zec, Horić, Vuk, Črnic, Dobrovoljc, Simić, Majer, Morel, Korun. Igrali so še: Trilles, Vancaš Požeg, John, Aneff, Eterović, Juninho, Kous. Trener: Luka Elsner.
Targu Mureš: Stancioiu, Feussi, Murešan, Szekely, Manolov, Goga, Sepsi, Balaur, Constantin, Zicu, Ndoye. Igrali so še: Axente, Voiculet, Amauri, Gorobsov. Trener: Liviu Ciobotariu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor že v prvem polčasu odločil dvoboj proti Domžalam

V Ljudskem vrtu je Maribor pred svojimi navijači slavil drugo zmago v sezoni, potem ko so …