Podobno kot včeraj Ljubljančani, so današnje popoldne za testno preizkušnjo v pripravi na tretji krog Prve lige Telekom Slovenije izkoristili tudi Domžalčani. Četa trenerja Luke Elsnerja se je pomerila s krajnsko Zarico, novinko v drugoligaški druščini.


Na osrednji zelenici domžalskega Športnega parka so se zmage s 3:0 veselili Domžalčani. Domača zasedba je gostujočega vratarja Mulalića, sicer posojenega člana Domžal, ugnala že v drugi minuti. Mulalić je podal na desno do Jurharja, ki je želel žogo vrniti do svojega vratarja, a se je okroglo usnje ustavilo v vodi, kar je izkoristil Mance in nesebično zaposlil Vuka, ki je z 11 metrov zatresel prazno mrežo. V 26. minuti se je Mance med strelce vpisal še sam, potem ko je izkoristil predložek Šišića in s sedmih metrov z glavo povišal na 2:0. Še pred tem so resno zapretili tudi Kranjčani, a je domačega vratarja Milića po strelu Smajića rešilo stičišče vratnice in prečke. Domžalčani so si v nadaljevanju srečanja priigrali še nekaj priložnosti, končni izid srečanja pa je v 53. minuti postavil Vuk. Kous je po kotu zaposlil Dobrovoljca, po predložku na levo vratnico pa je Vuk s petih metrov zadel za končnih 3:0. Zarica je po dobri uri igre še enkrat stresla okvir vrat, po prostem strelu Smajića je Jurenič z glavo zadel prečnik. Kmalu zatem se je okvir zatresel tudi na nasprotni strani igrišča, po kotu Črnica je streljal mladinec Jarović, Božič pa je s skrajnimi močmi žogo preusmeril v prečnik. Festival vratnic in prečnikov se je nadaljeval vsega minuto kasneje, v 68. minuti, ko je po podaji Grvale z 12 metrov streljal Vuk, a mu je hattrick prepričla leva vratnica.

Elsner je sicer priložnost ponudil nogometašem, ki v soboto proti Mariboru srečanja niso pričeli v začetni enajsterici, zaigrali so tudi nekateri mladinci, v postavi pa sta se znašla tudi dva nogometaša na preizkušnji. Miho Blažiča, nekdanjega branilca Kopra, slovenski ljubitelji nogometa dobro poznajo, mladi Antonio Mance pa je nekdanji član puljske Istre in mladinske reprezentance Hrvaške, ki je pred tedni v dresu ukrajinskega Karpatyja tresel tudi mrežo Krškega in Olimpije.

DOMŽALE 3:0 ZARICA KRANJ
Vuk (2′, 53′), Mance (26′)

Domžale: Milić, Kous, Balkovec, Dobrovoljc, Blažič, Husmani, Mance, Alvir, Grvala, Vuk, Šišić. Igrali so še: Malnar, Črnic, Rom, Jarović, Petric, Huč. Trener: Luka Elsner.
Zarica: Mulalić, Pric, Djukić, Jurenić, Jurhar, Šujica, Smajić, Robnik, Ivanuša, Križaj, Blejdea. Igrali so še: Božič, Božičič, Preradović, Marinković, Frelih, Petrovič, Palek. Trener: Janez Zupančič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčane med vikendom čaka prva resnejša pripravljalna preizkušnja

Nogometaši Maribora v letošnjem poletnem pripravljalnem obdobju še ne poznajo poraza. Na p…