Domžalčani so po Petru Franjiću in povratniku Alenu Ožboltu predstavili še tretjega zimskega novinca. Moči s trenerjem Simonom Rožmanom, s katerim sta sodelovala že v knežjem mestu, je združil Ivan Firer, ki je z rumenimi treniral že praktično vse od pričetka priprav na nadaljevanje sezone.

Izkušeni Rogatčan, ki je minulo leto preživel v Vietnamu, je z Domžalami sklenil enoletno pogodbo, športni direktor Matej Oražem pa je ob potrditvi prestopa dejal, da je 32-letnik verjetno zadnji zimski novinec v domžalski slačilnici. “Z njegovim prihodom želimo nadomestiti zelo pomembno vlogo, ki jo je imel v ekipi Lucas Mario Horvat. Juninho zaradi poškodbe še nekaj časa ne bo nared in ocenili smo, da potrebujemo tudi izkušenejšo okrepitev. Vsekakor nam bo prav prišel še en igralec z boljšo levo nogo, obenem pa bi se lahko zgodilo, da bi nam zaradi spleta okoliščin primanjkovalo tudi višine v ekipi.”

Nekdanji član Celja in Rudarja, za katera je v prvoligaški konkurenci odigral 150 tekem, je zaigral na vseh štirih pripravljalnih tekmah, z zadetkom pa je odločil prvo od njih, ko so Domžalčani premagali avstrijski Wolfsberger. Kot že zapisano, je Firer tretja zimska okrepitev, domžalsko četo pa so v preteklih tednih zapustili Marko Alvir, Slobodan Vuk, Mario Lucas Horvat, Samir Masimov in Axel Maraval. “S tremi prihodi smo nadomestili odhode in obenem dodali globino ekipi. S tem smo poskrbeli, da se morebiten nov odhod ne bo toliko poznal, obenem pa postavili temelje za ponovitev dolgega evropskega poletja,” je še poudaril Oražem mlajši.

Domžalčani bi “morali” pred dnevi ostati tudi brez Antonia Manceja, ki je bil praktično že dogovorjen za prestop v italijanski Bari, a tik pred zdajci ni prišlo do podpisa pogodbe, saj je Rečan po prihodu v Bari odstopil od podpisa pogodbe, so poročali hrvaški in italijanski mediji.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mura do remija v Zagrebu, Kranjčani priznali premoč Zemunu

Tudi danes sta dva slovenska prvoligaša izkoristila reprezentančni premor, Kranjčani so go…