Pri ljubljanski Olimpiji so pred dobrimi desetimi dnevi, ko so konec novembra odigrali zadnjo domačo tekmo v letošnjem letu, organizirali tudi srečelov. Če se obračun z novomeško Krko ni razpletel po željah Ljubljančanov, pa so bili lahko zadovoljni z izkupičkom srečelova, s katerim so zbral 1.049,75 evra.


V imenu kluba je simbolični ček z zneskom Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje predal Miha Zajc, ki je ob tem za klubsko spletno stran dejal: “Zelo sem vesel, da smo lahko pomagali otrokom iz socialno ogroženih družin. Žal je trenutno stanje tako, da vsi otroci niso deležni tistih najosnovnejših stvari, kot so prehrana in topel dom. Zahvaljujoč sponzorjem in ljudem, ki so kupili srečko bomo lahko vsaj malo pripomogli k boljšemu stanju. Predvsem pa upam, da bomo s tem dali jasno sporočilo javnosti, da je socialna stiska pereč problem današnje družbe.”

Anita Ogulin, sekretarka Zveze prijateljev mladine, je bila donacije izjemno vesela, zbrana sredstva pa bodo pri ZPM porabili za priskrbitev hrane in plačilo položnic, s čimer bodo otrokom vsaj nekoliko polepšali prihajajoče praznike: “Na ZPM Moste Polje smo izredno veseli podpore, ki nam jo na najrazličnejše načine in skozi vse leto nudi NK Olimpija. Mnogokrat so z donacijami že pomagali otrokom in jim na usta narisali nasmehe. Stanje v državi se slabša, na robu preživetja je vedno več družin, pri tem pa so otroci mnogokrat lačni in prezebli. Z donacijo od srečelova so nam nogometni klub in dobri ljudje omogočili, da vsaj nekaj otrokom priskrbimo nujno potrebno hrano, pomagamo pri plačilu položnic in jim vsaj na ta način polepšamo praznične dni.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rožman: Ta tekma pomeni lepo popotnico za četrtek

Mariborčani so nedeljski dvoboj proti Domžalam opravili z odliko in po dveh krogih ostajaj…