V taboru Domžal je v teh dneh zelo pestro tako ob igrišču kakor izven njega, saj odlične igre njihovih nogometašev v kvalifikacijah za evropsko ligo ne morejo spregledati niti drugi evropski nogometni klubi. Po odmevni zmagi na prvem srečanju proti angleškemu West Hamu so si nekateri domžalski nogometaši dvignili ceno.


Med slednje spada tudi Dejan Trajkovski, ki mu je kljub temu, da zaradi poškodbe proti West Hamu ni mogel pomagati soigralcem, uspel prestop v tujino. Bočni branilec Domžal ter občasni slovenski reprezentant je prestopil v nizozemski Twente. Nekdanji nogometaš Maribor bo s strani Domžal najprej posojen v nizozemskega prvoligaša, ki pa ima možnost odkupa. 24-letni Mariborčan bo zapolnil mesto na levi strani obrambe vrste, saj imajo v klubu težave s poškodbami svojih nogometašev.

Prestop je tudi potrdil športni direktor Domžal Matej Oražem: ”Twente je že nekaj časa spremljal Dejana. Po nekaj poizkusih smo le našli skupni jezik in se uspeli dogovoriti. V kolikor ne bo nepričakovanih zapletov, bo Dejan kmalu registriran na Nizozemskem.” 

V domžalskem klubu pa še dodajajo: “Za Dejana je to idealna priložnost, da nadaljuje strm vzpon kariere, ki se je začel ob prihodu v naš klub. Po dogovoru bo eno leto najprej igral kot posojen igralec, nato pa ga imajo Nizozemci možnost odkupiti. Obenem smo se dogovorili tudi za podaljšanje pogodbe, v kolikor bi se Dejan vrnil,” je zaključil za spletno stran Domžal Matej Oražem. Trajkovski bo danes opravil zdravniški pregled ter naj bi odigral prijateljsko srečanje proti ekipi Konyaspora, za katero igra Nejc Skubic.

Twente je lansko sezono končal na skromnem 13. mestu prvoligaške lestvice, kar pomeni, da si ni zagotovil nastopov v evropskih pokalih. Nova sezona v prvi nizozemski ligi se začenja naslednji vikend, ko bo Twente gostil Excelsior. V nizozemskem prvenstvu bosta nastopila še dva naša legionarja, Martin Milec bo z Rodo prihodnjo nedeljo doma pričakal Heracles, napadalec Heerenveen Luka Zahović, ki ga sicer povezujejo z vrnitvijo v Ljudski vrt, pa odhaja na gostovanje k Alkmaarju.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Janez B.
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krog imen za trenerja Maribora vse ožji. Rožman na Madžarsko?

Marko Šuler ima v zadnjih dneh veliko dela pri odločitvi kdo bo v prihodnjih mesecih in se…