Ljubljančani so tudi pokalno gostovanje preživel brez prask, saj so v drugem polčasu obračuna z Ivančno Gorico, ki pred tekmo z zmaji ni izgubila že več kot deset mesecev, potrdili zmago in napredovanje v četrtfinale, v katerem jih čakajo Celjani. Po opravljeni pokalni nalogi so se v zeleno-belem taboru že ozrli proti naslednji nalogi – gostovanju v Novi Gorici.


V novogoriškem Športnem parku bomo spremljali obračun vodilnih ekip lige, ki se lahko v letošnji sezoni pohvalita z izjemnim nizom. Gorica je s porazom proti Mariboru sicer prekinila sedem zmag dolgo serijo, sedmo zaporedno zmago in izboljšanje klubskega rekorda pa lovijo Ljubljančani, ki bi s podaljšanjem zmagovalnega niza povečali tudi prednost na vrhu lestvice. Kljub izjemnim predstava Dejan Kelhar pričakuje tesno in napeto srečanje. “Igramo proti moštvu, ki je imelo pred začetkom sezone obilo težav, a so ga nekako uspeli sestaviti. Njihove odlične igre pa vsaj zame niso neko veliko presenečenje. Če preletite njihov igralski kader, hitro ugotovite, da ima Gorica v svojih vrstah kopico izkušenih nogometašev, kot tudi mlajših obetavnih fantov. Očitno imajo podobno kot mi dobro vzdušje v slačilnici, kar pa je eden od glavnih predpogojev za uspešno zgodbo. No, nas tudi v soboto zanimajo nove tri točke, ki bi nas utrdile na vodilnem položaju prvenstvene razpredelnice,” je za klubsko spletno stran priznal Brežičan, ki se je v Stožice preselil v začetku letošnje sezone. 31-letni Kelhar se je hitro utrdil kot eden najboljših branilcev lige, na podlagi bogatih izkušenj pa tudi sam poudarja, da se bo najtežje obdržati prav na vrhu ligaške razpredelnice: “To je venomer tako. Lider je najbolj na udaru konkurence, kar pa predstavlja velik motiv, da se z vsako tekmo na novo dokazuješ. Najpomembneje je, da imamo kakovost, pravo kohezijo v moštvu in cilj, ki mu iz tekme v tekmo skušamo slediti. V vsakem primeru pa se bo najtežje obdržati na vrhu.”

Pričakovanja pred gostovanjem na severu Primorske je razkril tudi ljubljanski strateg Marijan Pušnik, ki je napovedal zahteven obračun: “Čaka nas derbi kroga proti moštvu, ki je bilo popolnoma zasluženo na prvem mestu Prve lige Telekom Slovenije. Pričakujemo pravo, moško tekmo in hkrati neizprosen boj za vsak centimeter zelenice v Novi Gorici. Na domačem igrišču Gorica igra izjemno agresivno, spoštujem njeno moštvo kot tudi kolego Srebrniča, saj goji všečen nogomet z veliko teka in agresivnosti. V vsakem primeru nas čaka izjemno zahtevna naloga.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vrste Kopra zapušča motor sredine igrišča

Dresa Kopra v prihodnji sezoni ne bo več nosil Timotej Dodlek, ki je bil letos eden izmed …