Že pred kratkim smo zapisali, da se pri novopečenem prvoligašu iz Krškega krepijo in da so po daljšem iskanju našli tudi napadalca. David Poljanec je šesta okrepitev Krškega v tekoči sezoni. Gre za 28-letnega napadalca, ki bo lahko upal na svoj debi že v 2.krogu, ko zeleno-beli na Stadionu Matije Gubca gostijo Koprčane. Tekma bo na sporedu v nedeljo, ob 18:30. Ne gre dvomiti, da bo vzdušje znova praznično ter da bo objekt tudi tokrat poln. V klubu bodo na dan tekme pripravili stojnice s klubskimi artikli, kasneje pa bo vse izdelke moč kupiti tudi v klubski trgovini.


V pogovoru za SNPortal je rojeni Mariborčan priznal, da je vzdušje res enkratno in da so ga vsi zelo lepo sprejeli, dotaknil pa se je tudi svojega prihoda v Krško. “V  stik s Krškim sem prišel preko svojega zastopnika, ki je govoril s Slavišo Dvorančičem,” nam je v klubskih prostorih pred treningom zaupal svetlolasi napadalec, doma sicer iz Makol, v bližini Slovenske Bistrice. Krško je za Poljanca, ki ima že precej mednarodnih izkušenj, enajsti klub, doslej pa je igral tudi v Avstriji, Nemčiji, Izraelu in Srbiji. V sezoni 2011/12 je bil najboljši strelec druge avstrijske lige, ko je na 27 tekmah za Blau-Weiß Linz zabil 19 golov. Kmalu zatem se je Poljanec preselil tudi v drugo nemško Bundesligo, k Paderbornu, ki je v minuli sezoni igral tudi med nemškimi prvoligaši.

Že prej omenjeni Slaviša Dvorančič je dodal, da so to, kar so v Krškem iskali, v Poljancu tudi dobili. Dvorančič, sicer še vedno aktivni napadalec, ki je na 134 prvoligaških tekmah dosegel 41 zadetkov, se je, potem ko v klubu že opravlja funkcijo trenerja mlajših selekcij in pomočnika trenerja Petroviča, vključil še v vlogo neformalnega športnega direktorja. V prijetnem pogovoru z dvema napadalcema ‘nuklearcev’, nam je Poljanec na vprašanje o trenerskem štabu zaupal: “Imamo super pomočnike, ki pomagajo glavnemu trenerju in skrbijo tudi za dobro vzdušje. O trenerju Tomažu Petroviču pa bi dejal, da je mlad in perspektiven trener, ki ve kaj hoče.”

“Imamo odlične pogoje, nad navijači pa sem navdušen in so naš dvanajsti igralec,” je o vzdušju, sprejemu, pogojih ter klubu dejal novi napadalec Krškega. Zahvalo gre pripisati tudi vsem vodilnim možem kluba: “Zahvalil bi se v zaupanje  strokovnemu vodstvu kluba in upravnemu odboru, da smo se hitro dogovorili,” je pogovor zaključil izkušeni član zeleno-belih, ki si rojstni dan deli s tremi znanimi možmi. 27. novembra so namreč rojeni še Anders Celsius, Bruce Lee ter Jimmy Hendrix.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčane med vikendom čaka prva resnejša pripravljalna preizkušnja

Nogometaši Maribora v letošnjem poletnem pripravljalnem obdobju še ne poznajo poraza. Na p…