Ljubljančani so se po dveh hudih udarcih Domžalčanov in Celjanov pobrali z zmago na Ptuju. Zeleno-beli so z zadetkoma Šporarja in Škarabota ugnali Zavrčane ter prednost pred Haložani znova povečali na tri točke. Olimpija z 32 točkami ostaja na tretjem mestu lestvice, tri kroge pred koncem jesenskega dela sezone zaostaja zgolj za že omenjenimi Celjani in Domžalčani.


“Moram priznati, da sta nam minula dva dneva počitka prišla še kako prav. Fantje so uspeli napolniti baterije, sedaj pa nas čakajo priprave za naslednjo preizkušnjo,” je pogovor za klubsko spletno stran pričel Darko Karapetrović, ki je le eden od plejade mladih slovenskih trenerjev, ki so se odlično znašli v prvi samostojni trenerski službi. Ob bok Karapetroviću lahko v tem pogledu postavimo tudi Elsnerja in Rožmana, ki se s svojima moštvoma trenutno nahajata pred Ljubljančani. Strateg zeleno-belih poudarja, da se ne obremenjuje s položajem na ligaški razpredelnici: “Ne obremenjujemo se s položajem na lestvici. Pred začetkom sezone smo se v garderobi dogovorili, da bomo postopoma gradili zgodbo o uspehu. Ne smemo prehitevati dogodkov, saj želimo vsako tekmo odigrati na najvišji možni ravni. Seveda sem zadovoljen s trenutnim točkovnim izkupičkom, a je vedno lahko še bolje. Najpomembneje je, da se fantje držijo dogovorjenih taktičnih zamisli in obenem spoštujejo pravila igre, brez katerih preprosto ni uspeha.”

Olimpija se bo do odhoda na zimski premor pomerila še z Domžalčani, Novomeščani in Koprčani. Zmaji si želijo vseh devetih točk, s čimer bi zmanjšali tudi zaostanek za vrhom ligaške razpredelnice, saj Domžale trenutno bežijo za devet točk: “Želimo si vseh devetih točk, jasno pa je, da bo vsaka od omenjenih tekem zgodba zase. Ne pozabimo, da smo od te iste Krke izgubili v Novem mestu. Res je, da bolj po spletu nesrečnih okoliščin, kot zaradi česa drugega. Domžale so hit prvenstva in vodilno moštvo lige, kar samo po sebi prinaša dovolj velik motiv, medtem ko Koprčani igrajo po sistemu toplo-hladno. V kolikor bosta pristop in borbenost na želeni ravni, potem lahko pričakujemo ugoden razplet.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mura po težkem boju priznala premoč Ludogorcu, Prekmurci bodo sezono nadaljevali v evropski ligi

Tudi na povratnem obračunu drugega kvalifikacijskega kroga za uvrsitev v ligo prvakov so s…