Novomeščani so včeraj znova dokazali, da so prava nočna mora Olimpije. Slednja je morala na sedmem medsebojnem obračunu še petič priznati premoč Dolenjcem, ki so se z drugo zaporedno zmago izenačili z Goričani. Olimpija je s porazom izgubila stik z vrhom lestvice, saj so pred zeleno-bele s tremi točkami prebili tako Mariborčani kot tudi Celjani.


“Začeli smo odlično, si ustvarili nekaj izjemno lepih priložnosti, a žal nam je tokrat zmanjkal pravi zaključek. Po njihovem prvem zadetku, ki nas je nekako ‘presekal’, smo potrebovali kar nekaj časa, da vnovič vzpostavimo kontinuiran napad proti njihovim vratom. Poizkušali smo vse, kar je bilo v naši moči, vendar je bil tokrat nasprotnik spretnejši in srečnejši,” je po tretjem ligaškem porazu v letošnji sezoni, še drugega so jim zadali Novomeščani, za klubsko spletno stran dejal Darko Karapetrović. Ljubljanski strateg je imel pred začetkom srečanja nekaj težav s sestavo ekipe, saj so med drugimi manjkali Miha Zajc, Boban Jović, Antonio Delamea Mlinar in Marko Vukčević, pomembni členi začetne enajsterice zmajev, a kljub vsemu to ne sme zmanjševati uspeha Dolenjcev. Ljubljanski strateg je po tekmi ocenil, da je težava njegovih varovancev tudi v miselnem preskoku, saj se moštvo v vlogi izrazitega favorita praviloma ne znajde najbolje: “Morda tiči razlog v tem da, ko smo v vlogi izrazitega favorita, kot je bil primer na tej tekmi s Krko, nikakor ne uspemo storiti odločilnega miselnega preskoka. Morda fantje težko prenašajo vlogo favorita, se podzavestno ustrašijo določene odgovornosti… To je zgolj ena od možnosti. Ponavljam pa, da jim za borbenost in željo nimam česa očitati. Verjemite, da je nam v tem trenutku najtežje, saj smo se pripravljali za osvojitev novih treh točk.”

Ljubljančane do zaključka jesenskega dela sezone in zimskega premora čaka le še gostovanje v Kopru, kjer so v zadnjih tekmah prekinili neugodno tradicijo, saj so dobili zadnje tri od štirih gostovanj na Obali. Po porazu s Krko zadnja letošnja obveznost ne bo najlažja, a Karapetrović ostaja optimist: “Upam, da se bomo do sobote uspeli nekako sestaviti. Predvsem v psihološkem smislu. Po vsej verjetnosti se vračata Jović in Spahija, za ostale omenjene poškodovane igralce pa je več ali manj jasno, da nam v Kopru ne bodo mogli pomagati. Ponovno bom poudaril, da igra proti Krki ni bila slaba, a smo tokrat zatajili v realizaciji ustvarjenih priložnosti. Verjamem, da bomo v soboto proti Kopru znova pravi.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rožman: Ta tekma pomeni lepo popotnico za četrtek

Mariborčani so nedeljski dvoboj proti Domžalam opravili z odliko in po dveh krogih ostajaj…