Mariborčanom v sobotnem obračunu s Koprčani ni uspelo podaljšati serije zmag. Po Domžalah in Krškemu so vijoličasti na Bonifiki, kjer so pred tedni izgubili že superpokalno srečanje, znova klonili in se domov vrnili praznih rok, s tem pa vodstvo na lestvici prepustili Gorici, s tremi zmagami prvemu presenečenju začetka sezone.


“Potrebno se bo še pogovoriti, to ni bilo zadosti in si pogledati… Vsekakor pa poraz ni nobena tragedija, izgubili smo, a bo potrebno nekateri stvari malo zamenjati,” je po prihodu iz slačilnic, na Mariborčane je bilo potrebno čakati precej dolgo, dejal Dare Vršič. Tudi nekdanji reprezentant Slovenije, ki se je v Kopru veselil še drugega zadetka v sezoni, je podobno kot Šimundža priznal, da se glede na bogate izkušnje takšnega padca osredotočenosti ne bi smeli privoščiti: “Neradi izgubljamo. Po dobrem začetku, nadzoru dogajanj, ko smo odigrali odličnih 35 minut in potem zabili hiter gol v drugem polčasu, se je vse obrnilo v drugo smer. To se nam je zgodilo proti Astani, ko smo izenačili, takoj zatem pa tekmecem dovolili priložnost in kmalu še vodilni gol. S takšnimi izkušnjami se nam to ne bi smelo dogajati.”

“In zdaj je pomemben dober odziv. Vajeni smo tega, da je treba ne glede na razplet z mislimi naprej. Ni tragedija, da smo izgubili v Kopru, miselnost mora ostati nespremenjena. Komaj čakam vsako tekmo. Naslednja v sredo proti Celju že pomeni novo priložnost, da spet pridemo na pravo pot,” je pred dvema domačima tekmama, ko v Ljudski vrt prihajata Celje in Olimpija, še dodal izkušeni vezist, ki upa, da bo tudi v nadaljevanju sezone pridno zabijal: “Vesel sem, da sem začel zabijati. Upam, da bom še naprej na ta način pomagal ekipi. Rad bi nadaljeval to strelsko formo, če se lahko tako izrazim. Toda naš skupni cilj je povezan le z zbiranjem točk.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šimundža pozitivno presenečen nad napadalcem na preizkušnji

Nogometaši Mure so v soboto na Fazaneriji proti zagrebškemu Dinamu visoko izgubili (0:4) i…