Mariborčani so v četrtek končali s tekmovalnimi preizkušnjami in se v zadnjem testu pred ponedeljkovim odhodom v Mostar v Ljudskem vrtu pomerili z ukrajinskim Karpatijem, ki je sicer Mariborčanom zadal tretji poraz v poletnih pripravah. Misli vijoličastih so sedaj že pri torkovem gostovanju v Mostarju, kjer si Štajerci spodrsljaja ne bodo smeli privoščiti.


“Dobro smo oddelali priprave. Najpomembnejše je spoznanje, da nismo imeli večjih težav s poškodbami, to je v tem obdobju bistvenega pomena. Po opravljenem velikem delu je zdaj intenzivnost manjša, tako da se bomo v zaključnem delu osvežili in vrhunsko pripravljeni začeli prvo evropsko preizkušnjo,” je za klubsko spletno stran povedal Dare Vršič, ki bo v novi sezoni pomemben adut vijoličaste zasedbe. Trener Ante Šimundža mu je na petih od sedmih pripravljalnih preizkušenj zaupal mesto v začetni enajsterici. 29-letni vezist je spomladi v dresu Maribora odigral sedemnajst srečanj in se trikrat vpisal tudi med strelce. Dva zadetka je v šestnajstini finala Evropske lige zabil španski Seville, tudi v prihodnjih tednih pa bo s svojimi izkušnjami pomemben člen vijoličaste čete, ki je zdaj z mislimi že pri Zrinjskem: “Naše dosedanje tekme so že nekaj časa usmerjene v priprave na evropske preizkušnje. In prva bo zelo pomembna. Zdaj smo tako daleč, da lahko vse misli usmerimo k tekmi v Mostarju. Nasprotnika spoštujemo, zavedamo se zahtevnosti gostovanja. Gremo v tekmo popolnoma osredotočeni na nalogo, ki ne bo lahka, toda verjamem, da smo boljši od Zrinjskega in da bomo to potrdili tudi na igrišču.”

Mariborska delegacija bo v Bosno in Hercegovino odpotovala v ponedeljek dopoldne, prvi obračun drugega kroga kvalifikacij Lige prvakov pa se bo na Stadionu Pod Bijelim Brijegom pričel ob 19:30.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Omladič namignil na vrnitev?

Nik Omladič je na svojem Instagram profilu, z zanimivo objavo na svojem story-u morda že n…