Mariborčani so včeraj popoldne odigrali prvo pripravljalno srečanje. V Lendavi so na igrišču z umetno zelenico ugnali madžarski ZTE iz Zalaegerszega. Drugoligaš je ravno pravšnji nasprotnik za začetek priprav, tudi zaradi dejstva, da je zaradi viroze in poškodb tekmo izpustilo kar osem nogometašev, zato so zaigrali tudi nekateri član B ekipe.


Dalibor Volaš za zadetek po novem povratku med vijoličaste ni potreboval veliko časa. V 58. minuti je izkoristil podajo Roka Sirka, ki je bil sicer med najdejavnejšimi na igrišču, in zadel za 2:0. “Vsak gol je pomemben, sploh nam napadalcem. Vesel sem vsakega zadetka, tudi tega. Lepo je spet zadeti v vijoličastem, naj se tako nadaljuje. Tekma je vedno lepša od treningov, še posebej v tem delu priprav, ki je res zahteven, saj veliko delamo na nabiranju telesne moči. Rezultat sicer ni v ospredju, a smo se potrudili, odigrali dobro in visoko zmagali,” je za klubsko spletno stran dejal 27-letni Ankarančan. Včerajšnji obračun so izpustili Marko Šuler, Mitja Viler, Petar Stojanović, Aleš Mejač, Željko Filipović, Sintayehu Sallalich, Jean-Philippe Mendy in David Biton, tudi Volaš pa si želi čimprejšnje vrnitve soigralcev: “Res smo zdesetkani, viroza je žal terjala davek, tudi poškodbam se ob delu na umetni travi ni šlo izogniti. Fizioterapevti se trudijo po najboljših močeh in želimo si, da bi bili čim prej v popolnem številu.”

S predstavo dveh močno premešanih enajsteric na uvodni preizkušnji je bil zadovoljen tudi trener Ante Šimundža: “Tekaško smo bili dobri in izpolnili zahteve. Smo na pravi poti. Razumljivo so se pojavljale tudi določene pomanjkljivosti, kar pa je pričakovano glede na trenutno obdobje. Čeprav je bilo treba precej kombinirati, da smo sestavili ekipo, je prva preizkušnja uspela. Upamo pa, da bomo iz dneva v dan v boljšem stanju, da bodo tisti, ki so manjkali, okrevali po bolezni, tako da bi predvidene aktivnosti nadaljevali brez zapletov.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčani končali evropsko pot

Nogometaši Maribora so svojo evropsko pot končali v drugem krogu kvalifikacij za konferenč…