Tudi Krčani se pripravljajo na novo sezono, ki bo prvič v zgodovini kluba prvoligaška. Trener Tomaž Petrovič s sodelavci še dela na sestavi moštva, ki sta se mu pred dnevi pridružila Enes Rujović in Luka Volarič. Jasno pa je, da bo lahko Petrovič tudi v prihajajoči sezoni računal na Tima Čeha, ki ga je ljubljanska Olimpija posodila še za eno leto.


Čeh, ki je sredi marca dopolnil 21 let, je Krčanom pomagal že v lanski sezoni, ko ga je v Posavje napotil Darko Karapetrović, zdaj že nekdanji trener ljubljanskega prvoligaša. “Darko Karapetrović, tedanji trener Olimpije, mi je predlagal, da bi odšel na posojo v Krško in smo se dogovorili. V Krškem sem se zelo hitro prilagodil, pri tem so mi najbolj pomagali igralci, ki so me odlično sprejeli,” je pogovor za SNPortal pričel ofenzivni vezist, ki pa ga je trener Petrovič v minuli sezoni pogosto koristil tudi na položaju napadalca. Krčani so se v minuli sezoni veselili naslova prvakov 2. SNL, k temu pa je s tremi zadetki na sedemnajstih tekmah pripomogel tudi Čeh: “Lanska sezona je bila sanjska, tako za klub kot tudi zame. Skozi celotno sezono smo trdo delali, verjeli smo v to, da lahko postanemo prvaki in to nam je na koncu tudi uspelo.”

(Foto: Jure Banfi)
“Lanska sezona je bila sanjska, tako za klub kot tudi zame.” (Foto: Jure Banfi)

Pred tedni se je najprej pridružil pripravam matične Olimpije, ki jo bo v novi sezoni vodil Marijan Pušnik, ki pa je mlademu nogometašu svetoval še enoletno posojo v Krškem. “S trenerjem Olimpije Marijanom Pušnikom smo se odločili, da bi bilo zame najbolje, da bi se vrnil v Krško, saj v Olimpiji ne bi dobil priložnosti, tako da smo se z vodstvom Krškega hitro dogovorili o moji vrnitvi,” je priznal navijač Barcelone, ki se je o nadaljevanju kariere posvetoval tudi z očetom Alešem, nekdanjim kapetanom slovenske izbrane vrste, trenutno pa pomočnikom selektorja Srečka Katanca: “Z očetom sva se pogovarjala in se tudi odločila, da bi bilo zame najboljše, če se vrnem v Krško in bi tukaj tudi najbolj napredoval. Tudi osebno sem si želel vrnitve med Krčane, saj se tukaj počutim kot doma.”

V prihodnji sezoni se bodo Krčani merili tudi z Olimpijo, ki v Posavje prihaja v četrtem krogu državnega prvenstva. Čeh priznava, da se morebitnega zadetka v mreži matičnega kluba, za katerega je v sezoni 2013/14 zbral tudi šest ligaških nastopov, ne bi veselil: “Tekma proti Olimpiji bi bila zame nekaj posebnega, igral bi proti svojemu klubu, kar pa bi bila le še dodatna motivacija, da se dokažem. Moram pa priznati, da se ob morebitnem zadetku ne bom veselil, saj sem otrok Olimpije in Olimpijo nosim v srcu.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz Intervjuji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pred vrati ljubljanske Olimpije dve novi okrepitvi?

Olimpija že uspešno trenira pod vodstvom novega trenerja Sava Miloševića, za katerim je tu…