Gorica bo tudi v osmo krog državnega prvenstva krenila kot vodilno moštvo Prve lige Telekom Slovenije. Čeprav so varovanci trenerja Mirana Srebrniča nanizali že šest zaporednih zmag, pa so se vseeno znašli v senci Olimpije, ki je po odlični predstavi proti Kopru in Mariboru v nedeljo napolnila s šestimi zadetki napolnila še celjsko mrežo.


Tekmo si je od blizu ogledal tudi Branko Oblak, saj je bil gost studijskega programa. Nekdanji reprezentant Jugoslavije, poleg Bayerna, Schalkeja in Hajduka pa nekdaj tudi član Olimpije, po visoki zmagi ni skrival navdušenja nad visoko zmago Ljubljančanov. “Že v uvodu moram pojasniti, da nisem evforičen tip človeka. Tisti, ki me malce bolje poznajo, vedo, da znam biti včasih še preveč kritičen do našega klubskega nogometa. Tokrat pa moram priznati, da me je Olimpija navdušila z odličnimi predstavami. Predvsem z zadnjimi tremi tekmami, na katerih so uspeli uveljaviti vse svoje prednosti. Zmaji gojijo všečno igro z veliko teka, agresivni so na sredini igrišča, kjer nasprotnikom ne dopuščajo, da bi razvili svojo igro. Skratka, v tem trenutku ne vidim nasprotnika, ki bi bil konkurenčen Olimpiji,” je za spletno stran ljubljanskega prvoligaša dejal Oblak, ki je sicer v preteklosti večkrat javno poudaril, da tekem slovenskih klubov ne gleda. A očitno so odlične predstave v državnem prvenstvu prepričale tudi slovensko nogometno legendo, ki je bil nekaj let nazaj proglašen za najboljšega slovenskega igralca v 20. stoletju.

Oblaka, ki je v svojem času veljal za enega najboljših krilnih nogometašev, je v uvodu sezone še posebej navdušil Henty, za katerega trdi, da je v primerjavi z minulo sezono storil velik korak naprej. “Ezekiel Henty je prava ‘žival’. Z gotovostjo lahko trdim, da je od vseh nogometašev, ki so ostali v ljubljanski zasedbi iz prejšnje sezone, storil največji napredek. Prej ali slej se kakovostno delo strokovnega vodstva mora nekje poznati. Upam, da bodo uspeli ohraniti visoko raven forme še nekaj časa, ni pa za pričakovati, da bodo zmaji igrali tako dobro skozi celotno sezono. Padci so neizogiben del vrhunskega športa.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zmaji proti Azerbajdžancem, Rusom, Srbom in Izraelcem

Novi strateg ljubljanske Olimpije Savo Milošević bo svoje varovance pred začetkom nove sez…