Tudi za nogometaši Gorice je že nekaj dni napornih treningov. Sinje-modri so se po kratkem premoru znova zbrali v ponedeljek, že takrat pa je bilo v primorski zasedbi opaziti tudi nekaj novih obrazov. Enega izmed njih, Theodora Develana Wilsona, so pri goriškem prvoligašu danes tudi uradno potrdili kot prvega poletnega novinca.

Pri SNPortalu smo kot prvi že pred poročali, da bo Wilsonu pripadla čast, da kot prvi državljan ZDA zaigra v slovenskem državnem prvenstvu. 21-letni Američan, ki izstopa tudi po fizičnih predispozicijah, ni popolna neznanka, saj je spomladi nosil dres mirenski Adrie, ki je tudi po njegovi zaslugi v drugi polovici sezone beležila odlične rezultate. Wilson je namreč dosegel kar enajst zadetkov, kar je bilo dovolj, da se je po nekaj mesecih znova vrnil v Gorico, pri kateri se je pozimi že dokazoval na preizkušnji, ter z vodstvom kluba sklenil dveletni dogovor.

Vodstvo primorskega prvoligaša pa je v roke seglo še z dvema dozdajšnjima nogometašema. Matija Boben je z Gorico sklenil triletni dogovor, Bede Amarachi Osuji pa bo goriški dres predvidoma nosil vsaj še dve sezoni. Kot je poudaril Hari Arčon, predsednik kluba, sta bila pri odločitvi za sklenitev pogodbe pomembni tudi želja po priložnosti in potrpežljivost: “Ti trije fantje niso iz domačega okolja. Si pa zaslužijo lepo misel, ker jih cenim predvsem zaradi njihovega značaja. Izrazita želja po priložnosti in potrpežljivost sta ključni lastnosti, ki sta jim odprla vrata v ND Gorica. Glede igralskih sposobnosti pa popolnoma zaupam članskemu strokovnemu vodstvu, ki je prižgalo zeleno luč.”

Kot je znano, so se Goričani pred dnevi razšli z Markom Nunićem, vodstvo pa se za podaljšanje pogodbe ni uspelo dogovoriti z Nejcem Mevljo in Dinom Martinovićem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Marijan Pušnik ni več trener kanpov

Kot so danes sporočili iz velenjskega Rudarja so se danes razšli z prvim možem knapov Mari…