Gorica tudi po petem krogu Prve lige Telekom Slovenije ostaja prvi hit začetka državnega prvenstva. Primorci so se včeraj, potem ko so v drugem polčasu v završko mrežo pospravili tri žoge, veselili četrte zaporedne zmage, s katero so že pred današnjimi tekmami potrdili vrh lestvice. Junak zmage je bil z dvema zadetkoma tudi Blessing Eleke.


Dolgonogi Nigerijec je ob Amelu Džuzdanoviću v uvodu sezone prvo ime ekipe, zato se zna zgoditi, da bo v Lagosu rojeni napadalec, ki sicer šteje šele 19 let, kaj kmalu zapustil novogoriški Športni park. Kljub temu pa nogometaš, ki ga je v klub iz svoje nogometne akademije v Nigeriji pripeljal Michele Dal Cin, nekdanji športni direktor vrtnic, ostaja z obema nogama na tleh. “Trener me z nasveti usmerja. Pove mi, kako se moram gibati v določenih situacijah in kako odreagirati. Moram delovati mirno in zbrano. Danes sem dosegel dva gola, za kar sem izjemno vesel. Toda vsak dan se moram učiti, saj sem še mlad in imam še veliko prostora za napredek,” je Blessing dejal za klubsko spletno stran. Njegovo ime lahko v slovenščino prevedemo kot Blagosovljen in v uvodu nove sezone Eleke za novogoriški napad res pravi blagoslov. Ne zgolj zadetki, visokorasli nogometaš s svojo hitrostjo in agilnostjo predstavlja neprestano nevarnost za obrambe vrste nasprotnega moštva.

Nič drugače ni bilo niti v včerajšnji tekmi z Zavrčem. Strelec dveh zadetkov je po dvoboju priznal, da je bila tekma zelo težka, je pa bila zato zmago toliko slajša, tudi zaradi dejstva, da Gorica ostaja na vrhu lestvice: “Tekma je bila sicer zelo težka. Toda takšne so vse v prvenstvu. Celotna ekipa je zaradi zmage še kako vesela. V prvem delu nam ni šlo najboljše, medtem ko smo bili v drugem polčasu precej boljši tekmec. Nenazadnje smo dosegli tri zadetke. Veselimo se vodstva na lestvici.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zmaji proti Azerbajdžancem, Rusom, Srbom in Izraelcem

Novi strateg ljubljanske Olimpije Savo Milošević bo svoje varovance pred začetkom nove sez…