Zelenico Ljudskega vrta so v večernem terminu preizkusili tudi nogometaši Astane. Še prej sta pričakovanja gostujoče zasedbe predstavil trener Stanimir Stojlov in branilec Yeldos Akhmetov. Strateg Astane je o Mariborčanih govoril z izbranimi besedami, pa čeprav v precej zarjaveli angleščini.


“Za nas je jutrišnja tekma nekaj posebnega, saj bo Astana prvič igrala v kvalifikacijah za Ligo prvakov. Lani smo opravili dobro delo v kvalifikacij za Evropsko ligo. Letos pa smo uresničili sanje, želimo igrati in zmagati. Zavedamo se, da je Maribor favorit. Bil je favorit po žrebu, je tudi pred tekmo, vendar se moramo osredotočiti nase, igrati svoj nogomet ter jutri dati vse od sebe, da bi bili uspešni,” je na današnji novinarski konferenci tik pred začetkom uradnega treninga, ki se je v Ljudskem vrtu pričel ob 18:30, dejal gostujoči trener Stanimir Stojlov. Če je mariborski stratega Šimundža že zgodaj popoldne dejal, da pričakuje obrambno naravnanega nasprotnika, pa Bolgar na klopi kazahstanskega prvaka, sicer tudi nekdanji selektor bolgarske izbrane vrste, ni želel preveč razgrabljati o taktiki: “Videli bomo, kako se bodo zadeve odvijale na igrišču. Pred tekmo načrtujemo nekaj, pa se lahko potem na tekmi načrti spremenijo. Na koncu je pomembno, katera ekipa bo bolj osredotočena in disciplirana, saj bo ta na koncu tudi napredovala.”

“Jutri bomo skušali zadeti. Seveda je vselej najbolje zmagati, vseeno pa tudi remi ne bi bil slab izkupiček. Je pa v nogometu mogoče marsikaj,” pa je o pričakovanjih pred tekmo dejal Yeldos Akhmetov, ki je na novinarski konferenci zamenjal našega Branka Ilića, ki je bil sprva predviden za srečanje s sedmo silo, a je Stojlov tik pred prihodom posegel po spremembi. Slovenski reprezentant, ki se je k Astani preselil dober teden nazaj, naj bi srečanje pričel v začetni enajsterici. “Menim, da o njem ni potrebno posebej govoriti. Slovenci ga dobro poznate. Je izkušen in kakovosten nogometaš, mislim, da ne govorim nič novega. Všeč mi je, ker ima kvaliteto in izkušnje z igranjem tekem na tem nivoju. Upam, da bo jutri pomagal ekipi.”

Kljub temu pa je Stojlov dejal, da s strani Branka Ilića in Nemanje Maksimovića, nekdanjega člana Domžal, ni pridobil dodatnih informacij o Mariboru: “Od njiju nisem ničesar izvedel. Niti ju nisem imel potrebe izprašati, saj sem pridobil dovolj informacij. Imel sem srečo gledati Maribor na treh tekmah, tako da dodatnih informacij s strani igralcev ne pričakujem.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dvoboj Brava in novopečenega prvoligaša brez zmagovalca

Včeraj sta se na pripravljanem obračunu pomerila Bravo in Radomlje, tekma se je končala z …