Sandi Arčon, ki je bil januarja eden od treh članov Gorice v prvoligaški reprezentanci, je bil pred tedni z novo in pol že član Gaz Metana. Romuni se niso držali dogovorjenega in tako ni prišlo do prestopa, čeprav se je Arčon klubu že pridružil v Turčiji.

Krilnemu nogometašu se je v drugem poizkusu uspelo preseliti na tuje. V uvodu sezone prvi strelec državnega prvenstva bo nogometno pot nadaljeval na Poljskem, v dresu prvoligaša Gornika Zabrze, ki je s 14 naslovi državnega prvaka ob krakovski Wisli najtrofejnejši klub, a v zadnjih letih ni doživljal najbolj rožnatih časov, saj je po lanski sezoni izpadel med drugoligaše. 26-letni Primorec je s trenutno osmim klubom druge poljske lige sklenil dveinpolletno pogodbo, Gornik pa bo zanj drugi klub v tujini, saj je pred leti že igral za izraelski Ashdod.

Arčon tako kot včeraj, ko je Gorica v premešani zasedbi ugnala kranjsko Zarico, danes ni sodeloval v dvoboju z Brdi. Obračun sosedov, ki že nekaj časa tudi tesno sodelujeta, na osrednjem igrišču novogoriškega Športnega parka ni ponudil zadetkov.

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nermin Bašić: »Gremo na pavzo v boljšem razpoloženju«

V zadnji tekmi 23. kroga sta se v Novi Gorici pomerila domača Gorica in Domžale. Gostje so…