Mariborčani so v šestem krogu Prve lige Telekom Slovenije doživeli še drugi poraz. Po Kopru so državni prvaki prejeli novo zaušnico, tokrat še bolj bolečo, saj se je sploh prve ligaške zmage v Ljudskem vrtu veselila ljubljanska Olimpija, ki je na krilih odličnega Hentyja slavila visoko zmago z izidom 3:0. Bo Šimundža dočakal naslednjo preizkušnjo Maribora? Odgovor bo dala opoldanska novinarska konferenca v Ljudskem vrtu, v nadaljevanju pa še nekaj izjav s strani mariborskega trenerja o včerajšnji tekmi.


“Strinjal bi se, da je bila Olimpija danes boljša in zasluženo osvojila tri točke. Nam je nekaj manjkalo, energija, da bi lahko tekmo preveseli v svojo korist. Pokazala se je individualna kvaliteta Hentyja, ki je dvakrat izjemno reagiral in svojo ekipo pripeljal do prednosti in gostje so potem kontrolirali tekmo. V drugem polčasu smo imeli nekaj momentov, zadeli tudi vratnico, vendar je bilo iz naše stran to premalo, da bi osvojili kaj več. Čestitke Olimpiji za zmago,” je v uvodnem komentarju po visokem porazu z večnim rivalom dejal mariborski strateg, na račun katerega je bilo po koncu tekme znova namenjenih precej glasnih žvižgov. O teh Šimundža pravi: “Navijače popolnoma razumem. Ko ni zmag, so nezadovoljni. Tudi sami se tega zavedamo in smo v tej situaciji. Vendar so tako kot aplavzi, tudi žvižgi sestavni del tega posla.”

Kljub porazu pa Šimundža ostaja optimist, čeprav poudarja, da že drugi krog v šestih krogih državnega prvenstva ni dobrodošel. “Drugi poraz v tako zgodnjem delu prvenstva vsekakor ni dobrodošel. Potrebno bo še bolj trdo poprijeti za delo in poiskati individualne cilje, skupni so že nastavljeni. Motivacijsko ambicioznost je potrebno poiskati v delu, ki ga opravljaš. Fantom glede pristopa in želje na treningih ne morem ničesar očitati, saj trenirajo zavzeto in ambiciozno. Tudi danes se je pred tekmo nakazalo veliko pozitivnih stvari in ni nič kazalo na to, kar se je zgodilo. Verjamem in prepričan sem, da se bo krivulja slej ko prej obrnila navzgor,” je dejal nekdanji napadalec Maribora, ki je moral v nadaljevanju odgovoriti še na nekaj vprašanj o učinku posameznih nogometašev. Tako je eno od vprašanj letelo tudi na predstave Vršiča in Ibraimija, ki v Mariboru ne igrata na naravnih pozicijah, a je Šimundža o tej tezi dejal: “Nekaj tekem nazaj ali pol leta, leto nazaj sta na teh položajih odlično odigravala. Maribor se drži sistema 4-4-2, to je tradicija te ekipe in velikih klubov. Rotacije v tem sistemu so vedno sprejemljive. Ne vidim pa tega, da bi onadva zaradi igralnega položaja dajala manj. Če sta bila sposobna pred pol leta, nekaj tekmami ali leto nazaj pokazati odlične predstave, ne vem, zakaj bi ju omejevali igralni mesti.”

Nismo pa mogli niti mimo Daliborja Volaša, ki je v zadnjih dveh tekmah Maribora B zabil šest zadetkov. Kakšna bi bila tekma z Ankarančanom v enajsterici Maribora? “Težko je odgovoriti na to vprašanje. Kader, ki ga imamo, imamo… Igralci, ki so bili izbrani, so bili izbrani z razlogom in ne naključno. Odgovor na to vprašanje je zelo hipotetičen,” je dejal Šimundža in se dotaknil še svoje prihodnosti: “To je del posla. Vsako stvar z odgovornostjo, tudi poraz prevzemam nase. Bilokaj bom sprejel z dvignjeno glavo, saj tej ekipi dajem vse, kar je možno.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Kopru začeli s prvimi treningi pod vodstvom novega trenerja

Nogometaši Kopra so imeli izmed vseh slovenskih prvoligašev najkrajši poletni premor. Po s…