Mariborski strateg Ante Šimundža je bil po uvodni tekmi državnega prvenstva, v kateri njegovi varovanci niso uspeli ugnati Zavrča, precej zgovoren. Potem ko je tudi zaradi težav Tavaresa, Stojanovića in Šulerja precej premešal začetna enajsterico, je le-ta predvsem v prvem polčasu prikazala premalo energije, s čimer se je strinjal tudi sam.


“Pričakovali smo izredno težko tekmo, kar se je tudi pokazalo. Zavedali smo se kvalitete Zavrča in ideje, s katero prihajajo do točk, z obrambno postavitvijo in preko protinapadov. Prvi zadetek smo prejeli iz ničesar, po veliki individualni napaki, Zavrč pa si je v nadaljevanju zaradi taktične nediscipline priigral še eno dobro priložnost. Nato smo vzpostavili ravnotežeje, bili boljši nasprotnik in tudi izenačili. V prvem polčasu je bilo z naše strani premalo energije, zato tudi razumem nezadovoljstvo publike. Če ni energije, ni to to, kar si vsi želimo. Drugi polčas je bil z naše strani veliko boljše, z ogromno energije, teka in pritiska na nasprotnikova vrata. Zavedali smo se, da se bo ustvarjal prostor, Zavrč pa si skozi igro ni priigral ničesar. V drugem polčasu je bil nasprotnik v podrejenem položaju in slučajno prihajal do priložnosti, z naše strani pa je bilo v zaključku akcij premalo zbranosti, čeprav smo imeli dovolj situacij, ki bi jih lahko boljše izkoristili. Enostavno, težko vreme, naš pritisk ni obrodil sadov, ki smo si jih želeli. Prvi polčas ni bil dovolj dober, drugi veliko bolj in menim, da je točka pravična,” je uvodoma dejal Šimundža, ki je sicer na klopi pustil še Ibraimija, Sallalicha in Mertlja.

Mariborčani so imeli tudi tokrat na postavljeno obrambo tekmeca precej težav s prebijanjem trdnega zidu, pri čemer so se težave pojavljale že v minuli sezoni. Šimundža poudarja, da skušajo omenjene težave reševati skozi trenažni proces, a so tokrat pripravo na tekmo porušile tudi v uvodu omenjene težave trojice: “Pričakovali smo zmago, saj gre Maribor ne glede na stanje in nasprotnika na zmago. Želeli so se nam tudi stvari, ki jih nismo želeli, manjši poškodbi Stojanovića in Tavaresa ter infekcija Šulerja, zato so vskočile menjave, ki niso bile načrtovane. Vseeno imamo igralce, ki se morajo dokazati, se je pa pa priprava na tekmo s težavami, ki so se pojavile, porušila. Drugi polčas je zaradi energije in pritiska, ki smo ga vršili, spodbuden. To v naših glavah ne spremeni ničesar, sledimo svoji poti in ciljam. Vemo, da niti ena tekma v slovenskem prvenstvu ni bila in nikoli ne bo lahka. Maribor je ekipa, proti kateri se želi vsak dokazati in pokazati, da lahko parira. To tudi pričakujemo, takšne postavitve nas čakajo tudi v prihodnje. To so stvari, ki se že nekaj časa pojavljajo, vendar jih skušali reševati skozi trenažni proces. Tudi večje ekipe imajo težave proti zaprtim variantam, nam pa drugi polčas daje spodbudo za naprej.”

Zavrčani so preko Jureta Matjašiča povedli že v deseti minuti srečanja, po veliki napaki Aleša Mejača, do katere je bil kritičen tudi Šimundža. “Seveda ima smisel analizirati napake, že zaradi tega, da se naslednjič ne bi zgodile. Takšne napake se v profesionalnem nogometu ne bi smele pripetiti. Ni problem v napaki, ampak v volji,” je dejal Šimundža, ki je tragičnega junaka iz igre potegnil že po pol ure igre. Je menjava obrodile sadove? “Dosegli smo namen, saj smo postali dominantnejši, prihajali smo do situacij, ki smo si jih želeli, in konec koncev tudi izenačili. V drugem polčasu smo hoteli dati v samo tekmo več energije, ne glede na napake, ki se zgodijo, in mislim, da nam je to uspelo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šimundža pozitivno presenečen nad napadalcem na preizkušnji

Nogometaši Mure so v soboto na Fazaneriji proti zagrebškemu Dinamu visoko izgubili (0:4) i…