Za Mariborčani je uvodni dan priprav na novo sezono, v kateri bo vijoličasta četa znova naskakovala evropsko jesen. Trener Ante Šimundža je danes pogrešal peterico igralcev, Aljaž Cotman, Dino Hotić in Luka Zahović se bodo treningom priključili jutri, Agim Ibraimi in Aleš Mertelj pa prihodnji teden, zato pa je na prvem treningu pozdravil obilico mlajših obrazov.


“Fantje so glede na to, kaj so pokazali med in pred treningom, prišli z napolnjenimi baterijami in delovali zelo motivirano. Prvi dan je vselej uvajalen, da lahko nato začnem delati maksimalno. Mislim, da je bilo vse v redu, tudi z vidika kilogramov,” je uvodoma dejal šef mariborske stroke, ki bo formo svojih varovancev preverjal že v soboto, ko bodo Mariborčani gostovali v Gornji Radgoni, kjer bodo vijolice sodelovale na otvoritvi novozgrajene tribune. Že kmalu zatem sledijo zahtevnejše preizkušnje, Šimundža pa priznava, da bo vsak od posameznikov dobil priložnost za dokazovanje: “V vsakih pripravah skušamo poiskati nasprotnike z različnim slogom igre, saj nikoli ne vemo, kaj nam bo prinesel žreb. Vse bo šlo po načrtu, ki smo ga pripravili. Tekem bo dovolj, za vsakega bo dovolj minut, vsak si bo lahko poiskal svoj prostor. Zavedamo se, kaj želimo, na posamezniku pa je, da skrbi zase in da maksimum ter si s tem izbori mesto med osemnajsterico oziroma enajsterico.”

“Mladi so več ali manj že vedno z nami. V lanskem letu smo z B ekipo veliko pridobili. Tudi v prvi ekipi se je pokazalo, da so mladi hitro odgovorili zahtevam prve ekipe,” se je Šimundža dotaknil tudi mladih moči, ki so sodelovale na uvodnem treningu, medtem ko po prvem treningu še ni želel preveč ocenjevati zmožnosti novinca Marwana Kabhe: “Glede na to, kaj smo videli, gre zagotovo za odličnega igralca, ki bo povečal konkurenco in ekipi doprinesel dodatno kvaliteto. Na njemu je, da veliko dela, po prvem treningu pa je vseeno težko ocenjevati, vendar verjamem, da se bo dobro vklopil v novo okolje.”

DSC_0403.jpg
Marwan Kabha je bil edini novinec na današnjem treningu. (Foto: Peter Dominko)

Štajerce prvi vrhunec sezone čaka že sredi julija, ko bo zmaga v drugem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov nuja, zato tudi zaradi tega ne bo lahko, kar poudarja tudi mariborski strateg. “V drugem krogu lahko dobimo izredno težkega nasprotnika, upamo na najboljše, ker pa nimamo vpliva na žreb, se bomo pripravljali maksimalno. Neprofesionalni bi bilo, da bi govorili o tretjem predkrogu, saj moramo najprej opraviti z drugim krogom kvalifikacij, ki je izredno zahteven. Zavedamo se, da bodo tekme izjemno težke. Najprej moramo storiti prvi korak, da lahko šele potem naredimo drugega,” ne le drugi predkrog, ambicije Maribora v letošnji sezoni segajo višje, saj je Zlatko Zahovič v minulih tednih že večkrat povedal, da vijoličasti letos ciljajo na skupinski del Evropske lige: “To je velik motiv in ambiciozno s strani kluba. Sprejemamo ta pritisk, saj so to stvari, ki si jih želimo in to jemljemo kot privilegij. V štirih tednih moramo ekipo pripraviti na najvišji možni nivo in slediti poti, po kateri Maribor že dolgo hodi. Verjamem, da se bo razpletlo pozitivno.”

Kot že zapisano, je bil Kabha edini novinec na današnjem treningu, vendar ni nujno, da je tudi zadnja okrepitev pred letošnjo sezono, česar pa Šimundža ni želel komentirati: “To je področje športnega direktorja, ki je že večkrat izjavil, da so prihodi odvisni od odhodov. Prepričan sem, da se bo stvar peljala tako, da bomo izredno močni in kvalitetni.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Omladič namignil na vrnitev?

Nik Omladič je na svojem Instagram profilu, z zanimivo objavo na svojem story-u morda že n…