Ante Šimundža ni več trener Maribora, včerajšnji večni derbi je bil za mariborskega stratega zadnja tekma na trenerskem stolčku vijoličastih. Visok in boleč poraz z Olimpijo je sodu izbil dno, po koncu tekme so sledile salve žvižgov in energija v Ljudskem vrtu je dala slutiti, da se bo Ante Šimundža kmalu poslovil od svojih varovancev. Šimundža je točno opoldne potrdil, da odstopa z mesta trenerja, a klub zapušča ponosen in ostaja privrženec kluba.


“Po premisleku, ki se je zgodil včeraj zvečer oziroma v parih dneh, sem prišel do spoznanja, da ekipa ne daje tega, česar je sposobna. Ni energije, ki jo želim, zato se umikam s položaja trenerja. Po dveh letih, v katerih so bili ekstremni uspehi, na katere sem zelo ponosen, je prišlo do točke, v kateri se ne najde potrebne energije za dosego zelo visokih ciljih. S klopi odhajam ponosen! Dolga leta sem bil igralec, kot tudi trener sem bil pripadnik kluba, ostal bom Viola. Moja odločitev je, da se umikam z mesta trenerja,” je uvodoma dejal vidno utrujeni Šimundža, ki je v nepolnih dveh letih, moštvo je prevzel konec septembra 2013, dva dni po 42. rojstnem dnevu. Nekdanji napadalec kluba je z moštvom dosegal velike uspehe, poleg dveh naslovov državnih prvakov je moštvo v lanski sezoni popeljal do Lige prvakov, sezono poprej pa prvič v zgodovini kluba ekipo popeljal do spomladanskega dela evropske sezone. A v zadnjih tednih, morda tudi mesecih, igra vijoličastih ni bila več najboljša, Tavares in soigralci so s težavami prihajali do zmag, večje razpoke pa so se pojavile že po zgodnjem slovesu od Evrope. “Najbolj me je zaskrbelo to, da ekip ne daje tega, kar je sposobno. Za dobrobit ekipe in kluba sem se odločil za to potezo. V dveh letih smo naredili izjemne uspehe, verjamem, da je ekipa še sposobna napredovati, a pride do točke, ko ne gre več. Sam sem prišel do te točke ter za dobrobit ekipe in kluba odstopil. Verjamem, da se bodo stvari obrnile navzgor,” je priznal Šimundža.

“Ko sem zares občutil, sem naredil to kar sem sedaj. Po vsakem porazu pri sebi analiziram samega sebe, zakaj to in to ni delovalo? Pričneš razmišljati o vseh stvareh. Je pa res, da sem to, kar sem začutil včeraj, enostavno povlekel to potezo. Čutil sem to potrebo,” je še dodal zdaj že nekdanji trener vijoličastih, ki ga bo začasno nadomestil dozdajšnji pomočnik Saša Gajser. Ime novega trenerja še ni znano.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani se še naprej krepijo

Iz knežjega mesta so včeraj sporočili, da se je na stadion Z’dežele preselil še en o…