Trinajsta zvezdica za naslov državnih prvakov, peta zaporedna. Kot poudarja Aleksander Rajčević, se uspehov nikoli ne naveličaš, s svojim varovancem pa se je strinjal tudi Ante Šimundža, ki je ekipo po uvrstitvi v skupinski del Lige prvakov popeljal še do zmage v državnem prvenstvu. Zadnja tekma sezone, v Ljudskem vrtu gostujejo Koprčani, bo znova v znamenju veselja, vendar tudi dobrodelnosti, saj bo izkupiček od vstopnine porabljen za poletno letovanje otrok, katerih družine si tega ne morejo privoščiti. V Poreč, kjer bodo nastanjeni v počitniškem domu Zveze prijateljev mladine Maribor, bo brezplačno letovalo okoli 50 otrok.


Kljub vsemu pa bo pred zadnjim sodniškim žvižgom še vedno tekmovalno, a vseeno tudi v znamenju slavja odličnih dosežkov. “Za nami je izjemna sezona, v kateri smo postavili mejnike. Navajeni smo že, da jih dvigujemo iz leta v leto. Skozi celotno sezono smo ohranili nit, nismo odstopali od svojih principov in poti. To je na koncu vidno tudi na rezultatih, do katerih smo prišli z veliko odrekanja in žrtvovanja. Odstopanja so normalna, vseeno pa mislim, da smo to zelo zmanjšali in prišli do izjemne sezone, v kateri smo bili zelo obremenjeni. Vseeno pa si tega ne štejemo kot breme, temveč kot privilegij. Delamo z veseljem in kot pravi Aleksander, vsako leto je slajše in težko se je naveličati uspehov. Lovorike in uspehi te zaznamujejo, vse prehodno pa se pozabi. Postavljanje mejnikov je za nas izreden privilegij,” je letošnjo sezono, ki je bila polna uspehov ter z njimi tudi preprek in težav, uvodoma pokomentiral mariborski strateg Ante Šimundža.

Trener vijoličaste zasedbe poudarja, da Koprčani v Ljudski vrt ne bodo pripotovali z belo zastavo, vendar to ne spremeni domačih načrtov. Mariborčani si želijo sezono končati z zmago, kljub temu pa bi lahko priložnost dobili nogometaši, ki doslej niso veliko igrali, med njimi morda tudi kakšen od mlajših nogometašev: “Bomo videli, glede na razpoloženje in stanje igralcev. Pri določenih posameznikih so se pojavile manjše težave. Zagotovo bodo priložnost dobili nogometaši, ki so zbrali manj minut, morda bomo plasirali tudi kakšnega mlajšega nogometaša. Največje zadovoljstvo je, da pri igralcih čutim željo po igranju. Ne glede na dosedanjo minutažo, želijo vsi igrati in biti del slavja. To je zgolj pozitivno, odločitev pa bo še padla.”

Foto: Jure Banfi
“Ne glede na dosedanjo minutažo, želijo vsi igrati in biti del slavja.” (Foto: Jure Banfi)

Mariborčani so sezono zaključili z dvema naslovoma prvakov, saj je konkurenco v 3. SNL sever s sobotno zmago na Ptuju pokorila tudi B ekipa. Šimundža B ekipo jemlje kot veliko pridobitev za klub in igralce same, čeprav je bilo v krstnem letu zaznanih precej težav: “Za B ekipo je prvo, pionirsko leto. Pojavilo se je nemalo težav, vendar smo z vsem trudom kluba dobro speljali sezono. Naslednje leto bo še boljše, marsikakšna težava bo zaradi izkušenj odpravljena. B ekipa je nekakšen filter za prvo ekipo ter ogromen plus za klub in igralce, ki v tem trenutku še niso na ravni, da zadovoljijo kriterije prve ekipe, medtem ko lahko z udejstvovanjem v B ekipi veliko pridobijo.”

Za konec pa se je Šimundža dotaknil tudi najnovejše pridobitve, izraelskega vezista Marwana Kabhe, ki se bo vijoličasti četi priključil pred začetkom prihodnje sezone: “Konkurenca je vedno dobrodošla, če je kvalitetna, pa še toliko bolje, le-tako lahko napreduješ. Igralca poznamo, o njem imamo dovolj informacij. Eden od razlogov je tudi poškodba Filipovića. Ne moremo si privoščiti, da se zgodi situacija, na katero ne moreš biti pripravljen. Kot je dejal športni direktor, je to srce ekipe, kjer so obremenitve izredne. Za mene kot trenerja je to zgolj plus.”

Kot že zapisano, se v Ljudskem vrtu v soboto obeta pravi praznik, v klubu so dogajanje, ki se bo pričelo že opoldne, poimenovali ‘Štajerski All Inclusive’. Več o dogajanju pred začetkom tekme si lahko preberete na klubski spletni strani.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Sežane okrepil prvoligaša iz Severne Makedonije

Hrvaški branilec Antonio Azinović se znova poslavlja od Tabor Sežane, saj bo svojo nogomet…