Mariborčani so v enajsti tekmi, ki je bila tudi zadnja na turških tleh, doživeli prvi poraz v pripravljalnem obdobju na spomladanski del sezone. Še drugo leto zapored je bil beograjski Partizan za Štajerce previsoka ovira, črno-beli so po suvereni predstavi slavili z 2:1.


Tudi mariborski strateg Ante Šimundža je po tekmi priznal, da je njegovo moštvo s strani vodilne ekipe srbskega državnega prvenstva prejelo lekcijo o pristopu, bojevitosti in nepopustljivosti: “Nedvomno smo v zadnjem dvoboju s strani Partizana dobili lekcijo o pristopu k tekmi, sprintanju, bojevitosti, nepopustljivosti. Bili smo pod svojim nivojem in zato se je med tekmo bilo težko, skoraj nemogoče vrniti na nivo, katerega si želimo. Nismo imeli odgovora na njihovo agresivnost, od tod nismo razvili svoje igre, Partizan je to izkoristil in prišel do zmage. Noben poraz ne sodi med želene, je pa kakšen lahko tudi dobrodošel, kot opozorilo. Da se zavedamo, da nismo nepremagljivi. Bo pa skupna ocena priprav pozitivna. Storjenega je veliko dobrega, trud igralcev je bil na visoki ravni,”

Štajerci bodo v Beleku ostali do sobote, ko se bodo popoldne vrnili v domače kraje. Še pred tem sledita dva treninga, ki bosta znova minila v popolni zasedbi, saj so včeraj zaigrali tudi Sintayehu Sallalich, Damjan Bohar in Luka Zahović, ki so pred včerajšnjim obračunom zaradi lažjih poškodb vadili po prilagojenem programu: “Vsem trem smo v izogib morebitnemu tveganju vmes namenili mirovanje, kar se je izkazalo kot dobro, saj so zjutraj trenirali brez bolečin in zvečer spet igrali. Vrnil se je tudi Arghus, ki je proti Györu vzdržal vseh 90 minut, kar pomeni, da bomo ta del zaključili s popolnim kadrom.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija z lahkoto opravila z Mariborčani

Na prvem večnem derbiju te sezone so igralci Olimpije iskali prvo zmago te sezone. Maribor…