Prve ligaške zmage v novi sezoni so se v četrtem poizkusu razveselili tudi nogometaši Kopra. Kanarčki so bili po superpokalnem obračunu znova boljši od Maribora, ki je po dveh zmagah nad Domžalčani in Krčani moral priznati prvi poraz.


“Čuden poraz, saj smo imeli tekmo pod nadzorom. Vodili smo, imeli vse v svojih rokah, potem pa sta nas individualni napaki stali treh točk,” je po tekmi, v kateri so Štajerci sicer prevladovali, a terenske premoči niso uspeli pretvoriti v več kot zgolj en zadetek, dejal trener Ante Šimundža. Mariborčanov po tekmi dolgo ni bilo iz slačilnici, pogovor po tekmi je bil dolg: “Pogovorili smo se o zadevah. Z izkušnjami, ki jih imamo, je težko verjeti, da se lahko to zgodi. Po zadetku so tri, štiri minute vedno najbolj kritične za obe ekipi. Mi pa smo se odzvali, kot da ne bi imeli za seboj toliko zahtevnih tekem. Zelo težko smo sprejeli poraz, jaz in ekipa, saj bi si po prikazanem zaslužili več. Zavedali smo se, da slovensko prvenstvo ne bo lahko. Proti nam so vsi izjemno motivirani, bil je tudi Koper, ki je ob tem iz dveh udarcev prišel do treh točk. Osnovno spoznanje tega dvoboja je, da smo prelahko zapravili prednost. Potem pa nam je pri lovu vsaj na izenačenje manjkalo silovitosti, v zaključku napada smo bili anemični in proti Kopru v obrambni postavitvi tako ne gre.”

Za osrednjega krvnika Maribora lahko proglasimo Jako Štromajerja, ki je poleg zadetka podal tudi Goranu Galešiću: “Verjeli smo v naše sposobnosti in tudi v zmago proti Mariboru. Mislim, da smo odigrali dobro tekmo in zasluženo zmagali. Resda si nismo priigrali nešteto priložnosti, a smo bili pri realizaciji neusmiljeni. Sedaj bomo lažje nadaljevali prvenstvo,”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčane med vikendom čaka prva resnejša pripravljalna preizkušnja

Nogometaši Maribora v letošnjem poletnem pripravljalnem obdobju še ne poznajo poraza. Na p…