Mariborčani so z nalogo v tretjem krogu Prve lige Telekom Slovenije opravili z odliko. Na rojstni dan Viol, ki so praznovale 26 let delovanja, so Mariborčani v odličnem vzdušju s 4:1 odpravili nogometaše Krškega, novince v ligi, ki pa so se po dveh presenetljivih zmagah dokopali vse do vrha lestvice. Tokrat dvoma o zmagovalcu ni bilo, domači so imeli večji del srečanja vajeti trdno v svojih rokah in obračun zanesljivo pripeljali do srečnega razpleta.


“Videlo se je, da smo tekmo vzeli zelo resno, kar je zelo dobro. Nasprotniku nismo dovolili, da bi sploh prišel do svoje igre in določenih stvari, ker so bili vseeno vodilni na lestvici. V fazi napada je prišla do izraza naša kvaliteta, v obrambi nasprotniku praktično nismo dovolili ničesar, z izjemo akcije, ki gre v kontekst tekme. Mislim, da je naša zmaga popolnoma zaslužena, tudi sam bi pohvalil odlično vzdušje,” je po tekmi dejal domači strateg Ante Šimundža, ki je bil zadovoljen s predstavo svojih varovancev.

Mariborčani so v napadu v primerjavi s prejšnjimi tekmami delovali precej poletno, si pripravili veliko število priložnosti in popravili tudi realizacijo. Kljub temu pa se Šimundža ni strinjal z našo trditvijo, da je priprava priložnosti škripala na zadnji tekmi z Domžalčani: “Mislim, da smo si proti Domžalam ustvarili pet ali šest dobrih priložnosti. Igrati proti Domžalam, ki so že nekaj časa v vrhu slovenskega nogometa, ali pa proti Krškemu, novincu v ligi, nobenega ne podcenjujem, ni primerljivo, kvaliteta je na strani Domžal. Vseeno je nekaj vrednega, če si v derbiju, v gosteh, ustvariš štiri, pet ali šest priložnosti. V resnem nogometu in proti resnim nasprotnikom pa si je težko ustvariti petnajst priložnosti. Strinjam se, da smo bili v današnji tekmi v fazi napada izredno izigrani. Je pa dejstvo, da smo igrali doma, bili dinamični in imeli za razliko od tekme z Domžalami, ko smo imeli po dolgem potovanju dva dni počitka, teden dni časa za počitek. To so stvari, ki veliko vplivajo na fizično in mentalno pripravljenost. S tedenskim počitkom je svežina ob koncu tedna veliko boljša kot ob tekmah sobota – sreda.”

Na položaju desnega bočnega branilca je po poškodbi Stojanovića zaigral Bohar, Viole pa so se takole poslovile od Mejača. (Foto: Jure Banfi)
Na položaju desnega bočnega branilca je po poškodbi Stojanovića zaigral Bohar, Viole pa so se takole poslovile od Mejača. (Foto: Jure Banfi)

Marsikdo je pred današnjo tekmo napovedal tudi nekaj slabe volje na tribunah Ljudskega vrta, a so bile tribune dobro razpoložene, z izjemo večnih derbijev z Olimpijo pa je bilo vzdušje takšno kot že dolgo. Šimundža je dejal, da pred tekmo ni bilo straha pred negativno energijo: “Ne, straha pri nas ni bilo občutiti, nismo ga imeli, ga ne potrebujemo, saj je simbioza med navijači in ekipo pozitivna. Je pa res, da morda kdo še potrebujejo nekaj časa, da se privadi na določene stvari, ki so prejšnja leta trajala dlje. Pri nas je vselej vladala pozitivna energija, ki so nam jo velikokrat dali tudi navijači, kar je izredno pomembno za situacijo, v kateri smo. Državno prvenstvo in pokal sta tekmovanji, v katerih tekmujemo, podpora navijačev pa je izredno pomembna tudi za mlade nogometaše, ki jih vpeljujemo v sistem.”

Mariborski strateg je pohvalil tudi predstavo Gregorja Bajdeta, ki se je po prihodu iz Celja prvič predstavil v vijoličastem dresu in se po vstopu v igro dvakrat, v vsega razmaku nekaj sekund, znašel v priložnosti: “Vtis je zelo pozitiven. Vedeli smo, kaj lahko dobimo od njega. Poznamo ga kot igralca in tudi on spada med tiste, ki potrebuje čas in podporo, našo in s strani navijačev. Verjamem, da bo s svojo kvaliteto okrepitev za Maribor.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Sežane okrepil prvoligaša iz Severne Makedonije

Hrvaški branilec Antonio Azinović se znova poslavlja od Tabor Sežane, saj bo svojo nogomet…