Šesti krog je na praznično soboto postregel tudi s posavsko-dolenjskim derbijem. Na Stadionu Matije Gubca sta se prvič med elito srečali moštvi Krškega in Krke. Kljub dopustniškemu času, slabemu vremenu in televizijskemu prenosu, se je v posavski prestolnici zbralo nekaj več kot 1.400 gledalcev, ki so predvsem v drugem polčasu videli všečno igro obeh moštev.


Vzdušje je bilo izjemno, ob glasnem navijanju domače navijaške skupine Nuclear Power Boys, je svoje ljubljence v Krškem spodbujalo tudi nekaj deset gostujočih navijačev Manekenov. Tekma se je končala brez golov in z delitvijo točk. Ob koncu dvoboja sta imeli obe moštvi nekaj priložnosti, a se mreži tudi po zaslugi izjemnih vratarjev, Miodraga Mitrovića in Marka Zalokarja, nista zatresli. Po tekmi smo pred mikrofon SNPortala povabili oba trenerja. Najprej je svoje misli strnil domači strateg Tomaž Petrovič. “Pred številnimi gledalci in navijači smo odigrali pravo prvenstveno tekmo. Glede na razmočeno igrišče sta obe moštvi odigrali dobro predstavo. Vsi prekrški, ki so bili, so se zgodili v žaru borbe. Sodnik pa je po mojem mnenju odlično opravil svoje delo. Še enkrat bi pohvalil svojo ekipo, saj smo pokazali določeno kvaliteto in vesel sem, da smo tekmo v drugem polčasu še enkrat obrnili , po tem ko so bili gostje v začetku nadaljevanja boljši. Na koncu pa je rezultat realen in menim, da smo lahko vsi zadovoljni,” je priznal Petrovič in se dotaknil tudi predstave Davida Bučarja, ki je po vstopu v igro precej poživil igro Krčanov, ki so imeli ob koncu obračuna nekaj lepih priložnosti: “V zadnjem delu je bila tekma odprta z obeh strani, Bučar pa je igralec, ki ima nos za gol, saj se v takih  situacijah zelo dobro znajde, hkrati pa je nepredvidljiv ter ima občutek za prostor in žogo. V igro sem ga poslal, ker sem vedel, da lahko pride do takih priložnosti. Čeprav nismo zadeli, sem zadovoljen z njegovo igro.”

S točko so bili zadovoljni tudi v gostujočem taboru, saj so se Novomeščani tudi z osmega gostovanja vrnili neporaženi. “Zelo sem vesel, da je danes zmagal nogomet. Dolga leta smo bili v tem delu Slovenije, kar se tiče pravega nogometa, podhranjeni. Obe moštvi sta navkljub slabemu vremenu in razmočenemu igrišču prikazali dobro igro. Menim, da je bila to poštena tekma, na kateri so manjkali le zadetki. Konec koncev smo lahko oboji zadovoljni, čestitam domačinom za tako prekrasno vzdušje in dobro odigrano tekmo,” je po tekmi priznal novomeški strateg Andrej Kastrevec, ki je ob tem še dodal, da je imelo njegovo moštvo ob koncu obračuna kar nekaj sreče, da ni prejelo zadetka: “Na Krško smo se pripravljali glede na njihov koncept igre. Močni so v prekinitvah in tukaj smo naredili določen napredek, saj že dolgo po kaki od prekinitev nismo prejeli zadetka. Zavedali smo se, da imamo določeno kvaliteto na sredini igrišča, mislim predvsem na dva, tri igralce in vedeli smo, da moramo to izkoristiti. V določenem delu tekme se je pokazalo, da smo prevladovali v posesti žoge in v igri, ampak žal nismo prišli do realizacije. Nismo pričakovali, da se bo Krško v zadnjih petnajstih minutah tako dvignilo, saj so po naših treh napakah gostje to skoraj izkoristili in na našo srečo je ostalo pri začetnem izidu.”

Krčane v naslednjem krogu čaka gostovanje pri vodilni Gorici, ki je v Domžalah slavila še petič zapored, medtem ko Krka pred domačimi gledalci gosti Koper, še pred tem pa se bodo Dolenjci v prvem krogu Pokala Slovenije merili z ravenskim Fužinarjem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Sežane okrepil prvoligaša iz Severne Makedonije

Hrvaški branilec Antonio Azinović se znova poslavlja od Tabor Sežane, saj bo svojo nogomet…