Eden od junakov ljubljanske zmage v Ljudskem vrtu je bil včeraj tudi Andraž Šporar. Mladi napadalec, ki se je še pred tekmo ubadal s poškodbo gležnja, je s soigralci pred mariborskim občinstvom slavil visoko zmago Olimpije, ki je vijoličastim odčitala pravo nogometno lekcijo.


“Vedeli smo, da lahko premagamo Maribor. Če bi pred tekmo napovedoval izid, potem zagotovo ne bi napovedal, da bomo zmagali s 3:0, ker je Maribor enostavno zelo kvalitetna ekipa. Ampak ko pogledaš celotno tekmo, je zmaga zaslužena, lahko bi zabili še kakšen zadetek več. Nisem pričakoval, ampak zavedali smo se, da lahko,” je po tekmi priznal strelec tretjega zadetka, ki pa je včeraj veliko dela opravil tudi v obrambi, saj je skupaj s Hentyjem garal tudi na lastni polovici. Prav Nigerijec je bil z dvema zadetkoma v prvem polčasu člen, ki je jeziček na tehtnici prevesil močno na stran zeleno-belih, Šporar pa je ob soigralcu izpostavil tudi požrtvovalno igro v obrambi: “Zagotovo je bilo to več ali manj odločilno, res izjemna tekma Hentyja. Ampak predvsem tudi to, da nas je vseh deset, vključno z mano, garalo v obrambi in nas niso konstantno prebijali. Mislim, da smo z igro v obrambi in disciplino zadržali ničlo, zavedamo pa se, da imamo kvaliteto in bomo zabili.”

Foto: Jure Banfi
Včeraj odličnega Hentyja je pohvalil tudi Šporar. (Foto: Jure Banfi)

“Danes smo v garderobi sami sebi dejali, da lahko premagamo Maribor, kar pomeni, da smo lahko tudi prvi, ampak sezona je še dolga. Ne bi rad ničesar napovedoval, ampak če bomo tako nadaljevali… Zakaj pa ne,” je na vprašanje o boju za naslov državnih prvakov odgovoril ljubljanski kapetan, ki se je v Ljudskem vrtu veselil tretjega zadetka v novi sezoni. Po visoki zmagi je Šporar poudaril, da s soigralci ne bodo imeli težav, da bi z obema nogama ostali trdno na tleh, kar je bila po tekmi tudi ena osrednjih misli trenerja Marijana Pušnika: “Ne, s tem ne bomo imeli težav, ker se je prvenstvo šele začelo. Če bi to bila zadnja tekma in bi bili že prvi, potem bi bili evforični in se sprostili, ampak začetek sezone je, danes nimamo biti za kaj evforični.”

Nismo pa mogli niti mimo odličnega vzdušja, saj je bilo to kljub mariborskemu porazu odlično skozi celotno srečanje. Tudi ljubljanski napadalec je po tekmi poudaril, da najraje igra prav v Ljudskem vrtu, pred polnimi tribunami in glasnim navijanjem, zaradi česar je bila včerajšnja zmaga še toliko slajša: “Zagotovo, da je lepše. Še toliko bolj sladko vse skupaj, ker nas morajo gledati, kako slavimo tukaj. Meni je v Ljudskem vrtu najboljše igrati, ker je vzdušje res fantastično. Ali navijajo za nas ali za njih, niti ni pomembno, ker tega med tekmo tako ali tako ne slišiš. Važno, da se ljudje derejo in tukaj je res super igrati. To se je videlo tudi danes in uživali smo v igri.”

“Če gre na treningu kaj narobe, potem povzdigne glas, kar na vse igralce. Zna se pa tudi veliko zabavati. Mislim, da je predvsem pozitivna stvar, ker je res vse več ali manj sproščeno. Ampak ko je potrebno, pove tudi kakšno ostro,” pa se je za konec dotaknil še trenerja Pušnika.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zmaji proti Azerbajdžancem, Rusom, Srbom in Izraelcem

Novi strateg ljubljanske Olimpije Savo Milošević bo svoje varovance pred začetkom nove sez…