Ni skrivnost, da si želi novo vodstvo Olimpije v svojih vrstah zadržati tudi Andraža Šporarja. Obetavni Ljubljančan se je pripravam zaradi reprezentančne akcije mlade izbrane vrste pridružil z manjšo zamudo, v ponedeljek pa že odigral pripravljalno srečanje z Žilino, ki so ga zmaji izgubili z 1:2, Šporar pa je v prvem polčasu stresel tudi okvir vrat.


“V dogovoru s trenerjem Pušnikom smo vsi štirje mladi reprezentanti dobili nekaj dni počitka po naporni klubski in reprezentančni sezoni. Kljub nekoliko podaljšanem dopustu, sem ohranil nekaj moči iz minule sezone, kar se je dobro videlo na prijateljskem obračunu z Žilino. Slovaški predstavnik je bil ravno pravšnji nasprotnik za to uvodno fazo priprav, saj je več kot očitno, da se še vedno prilagajamo na nov način dela,” je za klubsko spletno stran dejal v minuli sezoni s trinajstimi zadetki tretji strelec državnega prvenstva. Tudi Šporar hvali nov način dela in trenerja Marijana Pušnika, ki od svojih varovancev terja tudi veliko discipline: “Ni kaj, treniramo vrhunsko in takšen je tudi trener. Prepričan sem, da večjih težav ne gre pričakovati, saj bodo v naslednjih dneh začele prihajati okrepitve. Dve smo že dobili, kar me veseli. Sedaj pa moramo storiti vse, da se maksimalno dobro pripravimo za prihajajočo sezono, v kateri nas čakajo številni izzivi.”

Olimpija še drugo poletje zapored ne bo sodelovala v evropskih bojih, sezona se za zmaje s prvim krogom državnega prvenstva pričenja 18. julija, ko v Stožicah gostuje Gorica. Šporar pričakuje, da bo moštvo do takrat že konkurenčno: “Te tekme so lahko le velik plus za naše moštvo. Bolje je imeti kakšno tekmo več, saj je to najboljši možni trening za uigravanje ekipe. Proti Žilini smo pokazali določeno raven agresivnosti, ki jo trener zahteva od nas v vsakem trenutku. Verjamem, da bomo dobro pripravljeni dočakali začetek prvenstva. Pričakujem, da bomo od uvodne tekme z Gorico konkurenčni za sam vrh.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zmaji proti Azerbajdžancem, Rusom, Srbom in Izraelcem

Novi strateg ljubljanske Olimpije Savo Milošević bo svoje varovance pred začetkom nove sez…