Nogometaši Aluminija so se danes odpravili v hrvaško Istro, kjer bodo v prihodnjih dneh poleg treningov na igrišču z naravno travnato površino odigrali tudi tri pripravljalna srečanja. Zasedbi trenerja Slobodana Gruborja sta se na avtobusu pridružila še dva potrjena novinca.

Po trojici vezistov, Kidričanom so se pridružili Derrick Mensah, Vedran Mesec in Sanin Muminović, je vodstvo devetega prvoligaša moštvu dodalo še novega vratarja in napadalca. Matije Kovačića, ki je s Kidričani treniral že vse od pričetka priprav, pristašem Aluminija ni potrebno podrobno predstavljati, saj je bil 22-letni Hrvat minula tri leta in pol član Zavrča, v golu katerega je v lanski sezoni zbral 11 nastopov, 12-krat pa je haloško mrežo branil v jesenskem delu letošnje 2. SNL, ki pa so ga Zavrčani po razpustitvi članskega moštva sklenili predčasno. Kovačić se je v Kidričevem pridružil trojici starih znancev, saj si je v Zavrču garderobo delil s Saninom Muminovićem, Nemanjo Jakšićem in Francescom Tahirajem.

Tudi novinec v konici kidričevskega napada prihaja s sosednje Hrvaške. Rdečim se je pridružil 22-letni Mateo Panadić, ki se je v minulih dneh dokazoval tudi na preizkušnji pri Gorici, a ni zadovoljil kriterijev sinje-modrih. Visokorasli napadalec ima kljub mladosti za sabo že nekaj klubov. Bil je član zagrebške Lokomotive, LASK Linza, Radnika, Gorice, dunajske Austrie, Istre 1961, Vrapč in druge ekipe Schalkeja. Nazanje je igral za švedsko Assyrisko.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mura do remija v Zagrebu, Kranjčani priznali premoč Zemunu

Tudi danes sta dva slovenska prvoligaša izkoristila reprezentančni premor, Kranjčani so go…