23. krog 1. slovenske nogometne lige
Kidričevo: Športni park Kidričevo. Gledalcev: 100. Sodnik: Bojan Mertik.
ALUMINIJ 1:3 GORICA
Jeleč (77); Žigon (26.), Šturm (60.), Mbida (85.)


Postavi obeh moštev:
Aluminij: Murko, Hodžurda, Topolovec, Jeleč, Ožvald, D. Rešek (46. min. Medved), Bingo, Drevenšek, M. Rešek (42. min. Jovanović), Bloudek, Črnic (66. min. Petek). Trener: Bojan Flis.
Gorica: Simčič, Širok, Gregorič, Jogan, Celcer, Mevlja, Vetrih, Živec (86. min. Bremec), Mbida, Šturm (77. min. Praprotnik), Žigon. Trener: Miran Srebrnič.

 

V uvodnih minutah je igra v Kidričevem na zmočenem igrišču potekala med obema kazenskima prostoroma, prvi so proti nasprotnim vratom v 9. min. sprožili domačini prek Blaudka, v naslednjem napadu je poskušal še Črnic, strela sta zletela mimo vrat. Za Gorico je iz prostega strela poskušal Celcer, tudi on nenatančno. Tudi zaradi igrišča igra ni bila navdušujoča. V 26. min. je Živec začel hiter nasprotni napad s podajo do Mbide, ta je bil prehiter za domače branilce, izigral je tudi Murka in podal do Dejana Žigona, ki je popeljal goste v vodstvo z 0:1. Po tem se je igra tudi zaradi močnejšega dežja ponovno razvodenela, v zaključku prvega polčasa pa smo videli ponovno nekaj poskusov gostov poskušali so Mbide, Živec in Šturm, a se je izkazal Murko. Domačini so bili v prvem polčasu brez idej in praktično nenevarni, gostje so bili predvsem iz hitrih nasprotnih napadov veliko konkretnejši in nevarnejši in so tako povsem zasluženo prišli tudi do vodilnega zadetka.
Tudi v nadaljevanju srečanja sta ekipi potrebovali dobrih deset minut za prvi strel proti vratom nasprotnika, to je uspelo Drevenšku, ki pa je meril mimo vrat. V 59. min. je Jani Šturm preigraval na robu kazenskega prostora Aluminija z leve strani in s strelom v daljši kot ob pomoči vratnice žogo pospravil za hrbet Murka za vodstvo Gorice z 0:2. Aluminij je imel po prodoru Petka po levi strani priložnost za znižanje vodstva gostov, vendar je Jovanović preveč okleval. Malo je manjkalo in bi Goričani v 71. min. kaznovali zamujeno priložnost domačinov, Hodžura je storil prekršek nad Živcem za najstrožjo kazen ob tem je prejel še drugi rumeni karton in moral z igrišča. Murko je Celcerju kazenski strel uspel ubraniti, odbito žogo pa je Živec poslal čez vrata. V 78. min. znižanje na 1:2, po predložku Petka je zadel Jurica Jeleč. Domačini so imeli v teh trenutkih kljub igralcu manj več od igre, so pa zato puščali veliko prostora za goriške nasprotne napade, enega teh je v 85. min. po strelu z leve strani z roba kazenskega prostora z udarcem v daljši spodnji kot izkoristil Ebila Bindzi Mbida za končnih 1:3.

 

Avtorica: Saša Hidič
Foto: Grega Krajnčič

 

{quickgallery}Aluminij-Gorica{/quickgallery}

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od 
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Državni prvaki na Fazaneriji pričakujejo goste iz Ljubljane

Po tem, ko se Mura še vedno bori za mesto vsaj v skupinskem delu konferečne lige, je domač…