Mariborčani so v sredo, potem ko so minuli teden napolnili mrežo četrtoligaške Radgone, doživeli presenetljivo visok poraz z romunsko Astro Giurgio. Vijoličasti niso našli pravega odgovora za Constantina Budesca, ki se je podpisal pod vse tri zadetke četrouvrščenega moštva romunskega državnega prvenstva.


“Nedvomno je šlo za zahtevnega nasprotnika. Še posebej v tem delu priprav, ko so noge težke. A utrujenost se bo pojavila tudi med prvenstvom. Na to moramo biti pripravljeni,” je za klubsko spletno stran priznal Aleš Mertelj, ki se je pripravam državnih prvakov zaradi reprezentančne akcije pridružil z enotedensko zamudo. Sicer vezist je proti Astri v drugem polčasu zaigral na položaju osrednjega branilca, po tekmi pa je iskreno priznal, da so Romuni kaznovali mariborskega napake: “Nasprotnik je uspešno kaznoval naše napake, ki so se dogajale. Zadetki so bili plod naše nezbranosti, steklo ni niti v napadu, kjer moramo izboljšati učinkovitost. A ravno za to so priprave, da takšne stvari odpravimo in da bomo na začetek sezone kar najbolje pripravljeni. So pa v igri bile vidne tudi nekatere dobre stvari, na katerih lahko gradimo. Tako ostajamo pozitivni in verjamemo, da bomo nadaljevali našo uspešno zgodbo.”

Že jutri čaka Mariborčane nova zahtevna preizkušnja, saj bo četa trenerja Anteja Šimundže gostovala v sosednji avstriji, v Gralli, kjer se bo pomerila z graškim Sturmom: “Storili bomo vse, da se znova predstavimo v najboljši luči in popravimo grenak priokus. Le delo in garanje na igrišču nas bo znova popeljalo do nove uspešne sezone.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani se še naprej krepijo

Iz knežjega mesta so včeraj sporočili, da se je na stadion Z’dežele preselil še en o…