Danes so s pripravami na spomladanski del sezone pričeli tudi nogometaši Olimpije. Ljubljančani so uvodni dan priprav izkoristili za testiranje pripravljenosti V ŽAK-u, v nadaljevanju bo vadba precej bolj naporne, tako je pred dnevi napovedal tudi strateg Darko Karapetrović.


Pomembnosti zimskih priprav se zavedata tudi Darijan Matić in Aleksander Šeliga, ena najizkušenejših v taboru zmajev, ki sta po prvem treningu stopila pred klubsko kamero in spregovorila o pričakovanjih in vtisih pred začetkom spomladanskega dela sezone. “Časa, da smo se dobro spočili, regenerirali in psihično sprostili, je bilo dovolj. Napočil je čas za trdo delo, na priprave smo prišli optimalno pripravljeni. Zavedamo se, da nas čaka garanje in odrekanje, težko bo še posebej na začetku priprav. Sami smo z mislimi že pri prvih tekmah spomladanskega dela, dobro se moramo pripraviti in z optimizmom pričakati prvo tekmo,” je dejal izkušeni Štorjan, ki vrata ljubljanskega prvoligaša brani že četrto sezono. 34-letni čuvaj mreže premore veliko izkušenj, zato se zaveda, da se bodo morali vsi nogometaši v dobrem mesecu in pol dobro pripraviti na spomladanski del sezone, saj bo fizična priprava služila tudi za jesenski del prihodnje sezone: “Začenjamo najdaljše priprave, potrebno je narediti dobro bazo, saj so poletne priprave zelo kratke in se kaj veliko ne da storiti.”

Darijan Matić, ki je sredi novembra z vodstvom zeleno-belih sklenil nov dogovor, se je strinjal s soigralcem v golu in dodal, da bo potrebno biti v najboljši formi že ob prvi tekmi spomladanskega dela sezone, ko se bo Olimpija v Stožicah udarila z Mariborom: “Pričakovanja so zagotovo najvišja, vsi si želimo zmagati vsako tekmo. Do konca prvenstva je še sedemnajst krogov, kar je veliko, vendar je vseeno pomembno dobro začeti, saj z dobrim začetkom nato steče. Že ob prvi tekmi je tako potrebno biti v najboljši formi.”

Medtem ko je uvodni dan priprav minil brez Filipa Valenčiča, Jake Corna in Maria Jurčevića, ki so med zimskim premorom zapustili zmajevo gnezdo, bi utegnilo v nadaljevanju priti še do kakšne spremembe. Za Andraža Šporarja naj bi se najbolj zagrel graški Sturm, ki je s prodajo Marca Djurićina obogatil svojo blagajno, Bobana Jovića želi krakovska Wisla, športni direktor Milenko Ačimović pa je za Ekipa24 potrdil, da je trenutno najbližje odhodu Nik Omladič, za katerega naj bi zanimanje prihajalo iz Nemčije.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Je pred odhodom iz Murske Sobote tudi Bobičanec?

Vse glasnejše so govorice, da bo vrste državnih prvakov zapustil tudi 28-letni hrvaški vez…