Mariborčani so v štirih pripravljalnih tekmah zabeležili prav toliko zmag. Varovanci trenerja Anteja Šimundže so v prvem delu priprav ugnali ZTE, Aluminij, Dunaujvaroš in Hrvatski Dragovoljac, danes pa bi se morali pomeriti še z Zagrebom, a hrvaški prvoligaš tekme ni želel odigrati na igrišču z umetno travnato podlago.


“Lepo je nadaljevati pozitiven niz. Sicer smo še v tej fazi, ko rezultat ni pomemben, veseli pa spoznanje, da zmagujemo in v takšnem slogu želimo tudi nadaljevati,”  je za klubsko spletno stran dejal branilec Aleksander Rajčević. Kot že zapisano, so vijoličasti s 3:0 ugnali Hrvatski Dragovoljac, trenerski štab pa je za tekmo s hrvaškim drugoligašem predvidel drugačno razdelitev minut, saj Šimundža med polčasom ni zamenjal celotne enajsterice. Rajčević je tako kot Bohar igral vseh 90 minut: “Ni bilo lahko, smo še v fazi, ko veliko delamo na fizični pripravljenosti. Toda treba se je prilagoditi, saj je precej soigralcev zbolelo. Tokrat sva z Boharjem morala odigrati 90 minut, naslednjič bo kdo drug. Prilagajamo se razmeram, zahtevam trenerja, pri tem ni nobenih težav. Prihajamo v obdobje, ko se bodo minutaže povečevale, vse gre po načrtih.”

Čeprav se danes ne bodo pomerili z Zagrebom, tudi izkušeni primorski branilec pravi, da odpoved obračuna ne bo vplivala na nadaljevanje priprav: “Nič se ne bo spremenilo. Dobili bomo še en dober trening v tem terminu, tako da odpoved ne bo vplivala na izvedbo predvidenega načrta. Bomo že nadoknadili to tekmo, pomembno je, da smo povsem osredotočeni na vse obveznosti, ki jih imamo v tem obdobju.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rožman: Ta tekma pomeni lepo popotnico za četrtek

Mariborčani so nedeljski dvoboj proti Domžalam opravili z odliko in po dveh krogih ostajaj…